Jucatoarea de tenis Johanna Konta (Marea Britanie), locul 10 in clasamentul WTA, a anuntat ca va fi pregatita in sezonul viitor de Wim Fissette, in varsta de 36 de ani. Fissette a fost antrenorul Simonei Halep in anul 2014, jucatoarea nascuta la Constanta avand un sezon cu multe reusite alaturi de antrenorul belgian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Johanna Konta a renuntat la inceputul lunii decembrie la colaborarea cu antrenorul spaniol Esteban Carrill, iar vineri a anuntat ca a decis sa-l angajeze pe Fissette.

Fissette le-a mai pregatit pe Kim Clijsters, Simona Halep, Madison Keys si Victoria Azarenka, insa aceasta din urma a anuntat ca este insarcinata. Timp de trei saptamani, el a pregatit-o si pe Sara Errani.

Alaturi de Wim Fissette, in 2014, Halep a castigat turneele de la Doha si Bucuresti, a fost finalista la Madrid, la Roland Garros si la Turneul Campioanelor, semifinalista la Indian Wells si Wimbledon. Halep a renuntat insa la colaborarea cu Wim Fissette printr-un SMS.

In 2016, Konta a ajuns in semifinale la Australian Open, castigand si un titlu WTA, la Stanford (7-5, 5-7, 6-2 cu Venus Williams).

Konta va incepe anul 2017 la Shenzhen Open, iar apoi va juca la Sydney si Australian Open.