​A castigat Turneul Campionilor si si-a asigurat numarul unu in clasamentul ATP, demonstrand in finala cu Novak Djokovic (din "O2 Arena") ca merita sa fie lider mondial. Andy Murray se declara multumit de nivelul la care a ajuns pe finalul anului si asteapta un 2017 spectaculos. "Viitorul se anunta interesant, sunt multi tineri care vin din urma", a precizat scotianul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre finala cu Novak Djokovic, de la Turneul Campionilor

"A fost o finala interesanta, dar cred ca am avut si meciuri mai bune unul impotriva celuilalt. Am fost mai solid in momente importante. Poate, tinand cont de modul in care s-au desfasurat lucrurile in ultimele luni, am profitat de acest plus de incredere pe care el il avea in trecut. Am pierdut mai mult decat am castigat in fata lui, printre care mai multe finale. De data aceasta, sansa a fost de partea mea si ma va motiva pentru 2017. Adevarul este ca m-am gandit la mine si la ce pot oamenii sa spuna. A fost un meci mare, o victorie foarte importanta pentru mine" - Andy Murray.

Va fi greu sa ramana in varf, vin multi tineri din urma

"Am facut eforturi foarte mari in ultimele cinci sau sase luni pentru a ajunge atat de sus. Acum sunt acolo, dar mi-ar placea sa si raman. Stiu ca va fi extrem de dificil sa repet un an atat de reusit. Si devine din ce in ce mai dur, pentru ca vin tineri din urma. Apoi, mai sunt si turneele de Grand Slam care ma fac sa avansez. Cand plec de acasa, in luna decembrie, pentru a ma antrena, o fac cu Australian Open in minte. Turneele de Grand Slam sunt cele care motiveaza" - Andy Murray.

Despre absentele lui Roger Federer si Rafael Nadal

"Tenisul se afla pe calea cea buna, dar ar fi mai bun cu Roger (nr. Federer) si Rafa (n.r. Nadal) pe terenuri. Ei au fost absenti in marea parte a sezonului si au lipsit circuitului. Ambii sunt extrem de populari, pentru tot ce au realizat, dar si pentru ca sunt campioni foarte carismatici. Eu sper ca vor reveni intr-o bunaforma fizica. Dar sunt multi tineri care vin din urma, cu personalitate si un joc spectaculos. Viitorul se anunta interesant", a incheiat Andy Murray.

Clasamentul ATP, primele zece pozitii:

1 (1) Andy Murray (Marea Britanie) 12.685 puncte

2 (2) Novak Djokovic (Serbia) 11.780

3 (4) Milos Raonic (Canada) 5.450

4 (3) Stanislas Wawrinka (Elvetia) 5.315

5 (5) Kei Nishikori (Japonia) 4.905

6 (7) Marin Cilic (Croatia) 3.650

7 (6) Gael Monfils (Franta) 3.625

8 (9) Dominic Thiem (Austria) 3.415

9 (8) Rafa Nadal (Spania) 3.300

10 (10) Tomas Berdych (Cehia) 3.060.