Novak Djokovic si-a respectat din plin statutul de favorit in meciul cu David Goffin (Belgia - cap de serie numarul noua: l-a inlocuit pe accidentatul Gael Monfils), numarul doi ATP castigand ultima partida din Grupa "Ivan Lendl" de la Turneul Campionilor, scor 6-1, 6-2 (a durat o ora si zece minute). Sarbul va merge in semifinalele competitiei din "O2 Arena" cu victorii pe linie (a trecut de Dominic Thiem, Milos Raonic si David Goffin).

HotNews.roFoto: Hotnews

Novak Djokovic - David Goffin 6-1, 6-2

Set I

Despre primul set al partidei dintre Nole si David nu sunt foarte multe de spus, singurele lucruri care au "spart" tiparul fiind avertismentul primit de sarb pentru depasirea timpului la serviciu si cele doua duble greseli consecutive cu care numarul doi ATP a inceput partida.

In rest, un joc sigur al lui Djokovic: deplasare incredibila, lovituri apasate si o siguranta care i-a inmuiat picioarele adversarului. A fost 6-1 pentru jucatorul din Serbia, dupa 35 de minute de la primul schimb.

Set II

Datele problemei nu s-au schimbat prea mult nici in setul al doilea, cu toate ca David a aratat mai multa "rautate" in primele game-uri. Nu a fost insa suficient, Nole conducand majoritatea schimburilor. Loviturile lui au avut "adancime", plasament si putere.

Goffin s-a straduit sa arate ca merita sa joace (fie si din postura de rezerva) la Turneul Campionilor, insa Djokovic este dintr-o alta liga fata de belgian.

Setul al doilea i-a revenit Djokerului cu scorul de 6-2.

Dupa acest ultim succes, Novak conduce cu 5-0 in meciurile directe cu David Goffin.

In semifinalele de la Turneul Campionilor, Djokovic il va intalni pe ocupantul locului doi din Grupa "John McEnroe" (din care fac parte Andy Murray, Stanislas Wawrinka, Kei Nishikori si Marin Cilic).

Citeste aici o ampla prezentare a Turneului Campionilor.