Novak Djokovic (locul 2 ATP) a pierdut primul set al partidei de debut de la Turneul Campionilor cu Dominic Thiem (cap de serie numarul opt), insa a revenit in joc, a fost agresiv si a castigat meciul disputat in "O2 Arena". Dupa doua ore si trei minute, Nole s-a impus cu 6-7(10), 6-0, 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set al meciului a fost unul in care nimeni nu si-a pierdut serviciul, iar castigatorul a fost stabilit in tie-break. La 6-3 in favoarea sa, Dominic a comis doua duble greseli si i-a permis lui Nole sa revina nesperat. In cele din urma, austriacul a fructificat a saptea minge de set (12-10).

Continuarea meciului a fost practic un "monolog", sarbul fiind mult prea puternic pentru un Thiem care a dat senzatia ca si-a terminat energia in primul set. Dominic nu l-a mai deranjat prea mult pe adversar, iar fostul lider mondial a mai pierdut doar doua game-uri pana la finalul disputei (6-0, 6-2).

Pe Thiem nu l-a mai ajutat primul serviciu, a comis multe erori cu backhandul (a jucat in multe randuri slice cu reverul), iar la capitolul deplasare a fost categoric depasit de adversarul sau. Dupa un prim set cu multe semne de intrebare, Nole a aratat cu totul schimbat in seturile doi si trei, iar strigatul de eliberare de pe finalul disputei a aratat ca sarbul a avut parte de un debut dificil la Turneul Campionilor.

In urma acestui rezultat, Djokovic conduce cu 4-0 in meciurile directe cu Thiem.

Din Grupa "Ivan Lendl" mai fac parte Gael Monfils (favorit sase) si Milos Raonic (favorit patru). Primii doi clasati din grupa se vor califica in semifinalele competitiei de la Londra.

Citeste aici o ampla PREZENTARE a Turneului Campionilor de la Londra.