Austriacul Dominic Thiem, numarul 8 ATP, a obtinut in premiera calificarea la Turneul Campionilor de la Londra, el completand astfel lista celor opt participanti la competitia care se va disputa in perioada 13-20 noiembrie 2016.

Dominic ThiemFoto: usopen.org

In varsta de 23 de ani, Thiem se afla la prima prezenta la Turneul Campionilor, el fiind primul austriac participant la aceasta competitie dupa Thomas Muster, in 1997.

In 2016, Thiem a castigat patru trofee (Stuttgart, Nice, Acapulco si Buenos Aires) si a mai disputat alte doua finale (Metz si Munchen).

Dominic Thiem putea fi depasit in clasamentul Race to London de Tomas Berdych sau Jo-Wilfried Tsonga, insa acestia au fost eliminati in sferturile de finala ale turneului Masters de la Paris. Tsonga a fost invins de canadianul Milos Raonic, in timp ce Tomas Berdych a pierdut in fata lui Andy Murray.

"Sunt foarte fericit ca voi merge la Londra si le multumesc lui Andy (Murray) si Milos (Raonic) care m-au ajutat. A fost un vis din copilarie sa ma calific la Turneul Campionilor. In ultimii doi ani acesta a fost obiectivul meu si faptul ca am reusit asta la o varsta atat de frageda este uimitor, la aproape 20 de ani de cand un jucator austriac nu a mai realizat o asemenea performanta. Va fi o experienta minunata sa concurez cu cei mai buni jucatori din lume" - Dominic Thiem, potrivit atpworldtour.com.

Jucatorii calificati la turneul care va avea loc in "O2" din Londra sunt sarbul Novak Djokovici, britanicul Andy Murray, elvetianul Stan Wawrinka, japonezul Kei Nishikori, canadianul Milos Raonic, francezul Gael Monfils, croatul Marin Cilic si austriacul Dominic Thiem.

La dublu vor participa perechile Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franta), Bob Bryan/Mike Bryan (SUA), Feliciano Lopez/Marc Lopez (Spania), Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croatia/Brazilia), Raven Klaasen/Rajeev Ram (Africa de Sud/SUA), Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia) si Treat Huey/Max Mirnii (Filipine/Belarus).