Simona Halep (4 WTA) a iesit castigatoare in ancheta WTA pentru cea mai frumoasa lovitura de la Turneul Campioanelor. Halep s-a aflat pe primul loc in preferintele fanilor, cu o executie din meciul cu Dominika Cibulkova, in Grupa Rosie a competitiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep nu a avut rivala, castigand detasat ancheta realizata pe site-ul oficial al Women's Tennis Association, cu 69% din voturi.

Pe locul secund, la o distanta foarte mare (10%), s-a clasat Svetlana Kuznetsova, rusoaica reusind punctul spectaculos in partida cu Garbine Muguruza (ziua a sasea). Podiumul este completat de Dominika Cibulkova (7%), castigatoarea turneului, cu o lovitura din finala contra lui Angelique Kerber.

Dominika Cibulkova a mai avut alte doua nominalizari, pentru faze de la meciurile cu Angelique Kerber (din prima zi a competitiei) si Svetlana Kuznetsova (semifinale).

Svetlana Kuznetsova a mai fost nominalizata pentru o lovitura de la meciul cu Agnieszka Radwanska din a doua zi a Turneului Campioanelor.

Au mai fost nominalizate Madison Keys - pentru o lovitura de la meciul cu Dominika Cibulkova din ziua a treia si Karolina Pliskova - pentru o faza de la un meci cu Svetlana Kuznesova, din ziua a patra.

Rezultatul votului:

1. Simona Halep - ziua 5 (69%)

2. Svetlana Kuznetova - ziua 6 (10%)

3. Dominika Cibulkova - ziua 7 (7%)

4. Dominika Cibulkova - ziua 8 (6%)

5. Svetlana Kuznetsova - ziua 2 (3%)

6. Madison Keys - ziua 3 (2%)

7. Dominika Cibulkova - ziua 1 (2%)

8. Karolina Pliskova - ziua 4 (1%).

Simona Halep a fost eliminata in faza grupelor la Turneul Campionelor, fiind invinsa de Angelique Kerber (scor 6-4, 6-2) si Dominika Cibulkova (scor 6-3, 7-6). Halep a reusit o singura victorie, scor 6-2, 6-4 cu Madison Keys.

Turneul Campioanelor a fost castigat de Dominika Cibulkova (Slovacia), dupa 6-3, 6-4 cu Angelique Kerber (Germania).

Vezi aici loviturile nominalizate: