Novak Djokovic (1 ATP), principalul favorit si detinatorul trofeului, a fost invins de croatul Marin Cilic (10 ATP), cap de serie numarul 9, scor 4-6, 6-7 (2), in sferturile de finala ale turneului Masters de la Paris si a fost eliminat din competitie.

Novak DjokovicFoto: usopen.org

Marin Cilic a avut nevoie de o ora si 46 de minute pentru a obtine prima sa victorie in fata lui Novak Djokovic. A fost a 15-a intalnire dintre cei doi jucatori, scorul fiind 14-1 pentru jucatorul sarb.

In penultimul act al competitiei, Marin Cilic il va infrunta pe americanul John Isner (27 ATP), care a trecut de Jack Sock (24 ATP), scor 7-6, 4-6, 6-4.

Djokovic poate pierde locul unu modial daca britanicul Andy Murray (2 ATP) ajunge in finala turneului de la Paris. Murray il intalneste in sferturi pe cehul Tomas Berdych (11 ATP), iar in semifinale ar urma sa se dueleze cu invingatorul dintre Jo-Wilfried Tsonga (13 ATP) si Milos Raonic (5 ATP).

S-au disputat vineri:

John Isner - Jack Sock 7-6, 4-6, 6-4

Novak Djokovic - Marin Cilic 4-6, 6-7

Competitia de la Paris (31 octombrie - 6 noiembrie) este dotata cu premii totale in valoare de €3,748,925. Ultimii campioni ai turneului Masters sunt Novak Djokovic (la simplu) si Ivan Dodig/ Marcelo Melo la dublu.

Se disputa in "Palais omnisports de Paris-Bercy", hard-indoor. Turneul este transmis in Romania de Digisport 2.