Tudor Bompa, considerat unul dintre parintii planificarii antrenamentelor sportivilor, a vorbit, cu ocazia unei vizite la Federatia Romana de Scrima, si despre tenis. Referindu-se la performantele Simonei Halep, profesorul Bompa a precizat ca numarul 4 WTA nu poate ajunge la rezultatele pe care si le doreste (n.r. castigarea unui Grand Slam) in primul rand din cauza labilitatii psihice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre problemele Simonei Halep

''Eu cred ca este prea labila psihic, dar nu pot s-o judec pentru ca nu o cunosc. Insa urmaresc si vad cum reactioneaza. Nu este o reactie de om foarte controlat. In sport nu se poate sa nu fii controlat. Uitati-va la scrima, ce este mai exploziv si mai reactiv decat scrima? Daca ei ar reactiona ca Simona, ce ar iesi, s-ar impunge unii pe altii? Trebuie sa fie un control continuu. Ca pregatire, habar nu am ce face ea, dar tenisul este un sport exploziv, de mare putere, de activitate'', a declarat prof. univ. dr. Tudor Bompa, un expert in planificarea antrenamentelor la sportivi.

''In ce priveste mental coaching-ul, am si eu parerile mele. Uneori merge, alteori nu merge. Eu am crescut in mentalitatea asta din anii '50-'60 in România, când pregatirea fizica era atat de dominanta incat si aspectul mental o urmarea pas cu pas si era un element care se traducea prin performanta. Ca sa spun mai multe lucruri, ar trebui sa stiu ce face ea, dar nu am nicio idee ce face. Ma deceptioneaza uneori, pentru ca a demonstrat capacitati extraordinare, dar nu control'' - Tudor Bompa.

Cine este Tudor Bompa

Tudor Bompa, considerat unul dintre parintii planificarii antrenamentelor sportivilor, fost antrenor al celebrului sprinter canadian Ben Johnson. In varsta de 83 de ani, Bompa este posesor a peste 20 de premii internationale, autor a 14 carti traduse in 18 limbi si cel care a conceput programe de pregatire pentru sportivi, care sunt folosite in prezent in peste 180 de state ale lumii. El traieste in prezent in Canada, informeaza Agepres.

Simona Halep nu si-a putut indeplini visul in acest an - castigarea unui Grand Slam. Jucatoarea nascuta la Constanta a cucerit in 2016 trei trofee: Madrid, Bucuresti si Montreal. In competitiile de Grand Slam, Halep a ajuns in sferturi la Wimbledon si US Open, a fost eliminata in optimi la Roland Garros si in turul intai la Australian Open.