Francezul Gael Monfils (8 ATP) s-a calificat in premiera la Turneul Campionilor de la Londra, fiind al saselea jucator care a obtinut biletele pentru competitia care reuneste cei mai buni opt jucatori ai anului.

Gael Monfils, la US OpenFoto: usopen.org

"Ma simt minunat dupa ce m-am calificat pentru prima data in cariera la Turneul Campionilor. Este un mod extraordinar de a incheia cel mai bun sezon al meu si abia astept sa joc impotriva celorlalti jucatori din top din 2016", a declarat Gael Monfils, potrivit site-ului ATP.

In 2016, Monfils a reusit sa castige turneul de la Washington (scor 5-7, 7-6 (8/6), 6-4 cu Ivo Karlovic) si a mai disputat doua finale, la Rotterdam si Monte Carlo.

Novak Djokovici, Andy Murray, Stan Wawrinka, Milos Raonic si Kei Nishikori sunt ceilalti jucatori care au obtinut deja calificarea la Turneul Campionilor.

In momentul acesta, ultimele doua pozitii care asigura prezenta in "O2" din Londra sunt ocupate de austriacul Dominic Thiem si cehul Tomas Berdych, in conditiile in care Rafael Nadal a anuntat ca nu va mai juca in acest an.

Turneul Campionilor se va disputa in perioada 13-20 noiembrie, la Londra.