Svetlana Kuznetsova (cap de serie numarul unu si locul 9 WTA) a castigat finala turneului WTA de la Moscova, scor 6-2, 6-1 cu sportiva australiana Daria Gavrilova (37 WTA). Gratie acestei victorii, Kuznetsova a obtinut calificarea la Turneul Campioanelor, competitie care se va desfasura la Singapore, in perioada 23-30 octombrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a durat o ora si 12 minute.

Svetlana Kuznetsova s-a impus pentru a doua oara la competitia din Rusia, fiind invingatoare si la editia din 2015 a turneului. In drumul catre finala, Svetlana a trecut pe rand de Alize Cornet (scor 6-4, 7-5), Timea Babos (scor 7-5, 6-7, 6-2) si Elina Svitolina (scor 6-1, 6-7, 6-4).

A fost a treia victorie pentru Kuznetsova in fata australiencei Daria Gavrilova. Jucatoarea din Rusia a castigat si precedentele doua intalniri: Dubai (2013), Roma (2016).

Kuznetsova si-a trecut in palmares al 17-lea titlu al carierei. De-a lungul timpului, rusoaica a mai disputat alte 22 de finale. In acest an, sportiva din Rusia a mai castigat un singur titlu, cel de la Sydney, acolo unde a trecut in finala competitiei de Monica Puig, cea care avea sa devina medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio.

Daca Svetlana Kuznetsova nu s-ar fi impus in fata Dariei Gavrilova, la Turneul Campioanelor ar fi participat britanica Johanna Konta.

La competitia de la Singapore, Kuznetsova va face parte din Grupa Alba, alaturi de poloneza Agnieszka Radwanska (3 WTA), cap de serie numarul 2, sportiva ceha Karolina Pliskova (5 WTA), cap de serie numarul 4, si spaniola Garbine Muguruza (6 WTA), cap de serie numarul 5.

Jucatoarele din Grupa Rosie sunt Angelique Kerber (1 WTA), Simona Halep (4 WTA), cap de serie numarul 3, Madison Keys (7 WTA), cap de serie numarul 6, si Dominika Cibulkova (8 WTA), cap de serie numarul 7.

Primele doua clasate din fiecare grupa se vor califica in semifinale.

Turneul de la Singapore va debuta duminica (23 octombrie), cu partida dintre Simona Halep si Madison Keys, de la ora 12:00.

In Romania, competitia va fi transmisa in direct la Digi Sport si Dolce Sport si LiveText pe HotNews.ro.