Dupa ce isi asigurase prezenta in finala probei de simplu, Monica Niculescu a reusit calificarea si in ultimul act al probei de dublu, alaturi de Patricia Maria Tig. Niculescu si Tig au invins in semifinale cuplul britanic Jocelyn Rae/Anna Smith, scor 0-6, 6-4, 10-8.

Monica NiculescuFoto: usopen.org

Partida a durat o ora si doua minute.

In finala, Niculescu si Tig vor intalni perechea Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia), cap de serie numarul 2.

Premiul pentru jucatoarele care vor castiga finala este de 9.919 euro si 280 de puncte in clasamentul de dublu, iar cel pentru invinse este de 5.161 de euro si 180 de puncte.

Monica Niculescu devine a doua jucatoare din Romania care reuseste anul acesta sa se califice in finala unui turneu atat la simplu, cat si la dublu, dupa Simona Halep la Montreal. Halep a facut pereche la Montreal cu Monica Niculescu. Cele doua jucatoare au fost invinse de rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina cu 6-3, 7-6 (5).

La dublu, Monica Niculescu a castigat de-a lungul carierei 7 titluri si a mai disputat alte 13 finale. In schimb, Patricia Tig se afla la a doua finala a carierei. Prima a fost alaturi de Andreea Mitu (Bucuresti, 2015).

Tot vineri, Monica Niculescu s-a calificat si in ultimul act al probei de simplu, trecand de olandeza Kiki Bertens, cap de serie numarul 3, scor 6-3, 6-3. In finala, Niculescu o va intalni pe principala favorita, Petra Kvitova (Cehia), locul 11 WTA.