​Pana la startul Turneului Campioanelor mai sunt doar cateva zile (meciurile vor debuta pe 23 octombrie), iar Simona Halep va bifa a treia participare consecutiva la competitia care reuneste cele mai bune jucatoare din lume. "Nu ma gandesc la retragerea Serenei, nu conteaza cu cine joc. Sper sa fie la fel ca in primul an (n.r. in 2014, Halep a jucat finala)", a precizat numarul 4 din ierarhia WTA.

Simona Halep, inca o participare la Turneul CampioanelorFoto: wtatennis.com

Isi doreste o evolutie precum in 2014

"Sper sa fie mai bine ca anul trecut si sa fie la fel ca in primul an. Va fi foarte greu, fiecare jucatoare e la un nivel inalt. Ma simt ok, sunt pregatita si sper sa fac o treaba buna. Am avut multi sustinatori romani in primii doi ani. Sper sa vina si anul acesta si sa castig.

Nu prea ma gandesc la retragerea Serenei. Toate jucatoarele sunt foarte bune. Daca Serena nu e, se poate spune ca am scapat de o jucatoare foarte buna, dar fiecare meci va fi foarte greu.

Nu conteaza cu cine joc. Important e sa evoluez bine si sa trec de grupe. Indiferent care va fi adversara, trebuie sa castig jocurile" - Simona Halep, la plecarea spre Singapore.

Despre cine merita sa fie jucatoarea anului

"Nu stiu daca as merita in acest an sa fiu desemnata jucatoarea sezonului. Sunt jucatoare care au castigat medalii de aur si cred ca ele ar merita mai mult. Kerber a castigat doua Grand Slam-uri", a completat Simona Halep.

Despre adversarele de la Turneul Campioanelor

"Trebuie sa joci bine acolo (n.r. la Singapore), deoarece toate jucatoarele din top opt joaca un tenis nebunesc, deci trebuie sa fiu pregatita. La inceputul anului, primele patru luni au fost foarte grele pentru mine. Nu stiam daca voi putea juca in acest an, deoarece ma simteam foarte bolnava si nu puteam sta mai mult de 15 minute pe teren. Am avut niste infectii" - Simona Halep, pentru site-ul oficial al WTA.

Nu a crezut 100% ca se poate califica si anul aceasta

"Am castigat la Madrid si m-am gandit ca am o sansa sa ajung la Singapore, dar nu ma gandeam ca ma voi califica pana la US Open. Mi-am spus ca am o sansa, dar nu am crezut 100% ca pot ajunge. Asa ca sunt foarte fericita ca voi juca acolo pentru al treilea an" - Simona Halep.

Are incredere in jocul ei

"Simt de la antrenamente ca nivelul meu este foarte inalt. Bineinteles, nu stii niciodata cand vei juca impotriva unei adversare puternice, dar, totusi, am incredere ca jocul meu depinde de mine. La inceputul anului era foarte dificil sa gandesc asa" - Simona Halep.

Crede ca merita sa fie la Singapore

"Dupa titlul din mai de la Madrid, am jucat foarte bine. Am pierdut cateva meciuri cu Serena si Kerber in ultimele trei, patru luni. Ma simt bine si simt ca merit sa fiu acolo. Bineinteles nu am castigat un turneu de Grand Slam inca, dar am jucat bine la turneele mari" - Simona Halep.

Echipa Simonei Halep la Singapore va fi formata din Daniel Dobre, Dragos Luscan si Dragos Ciaus. Cu Darren Cahill, Simona (cap de serie numarul trei) se va intalni direct la Singapore.

Pentru competitia de la final de an s-au calificat pana in acest moment urmatoarele jucatoare: Angelique Kerber, Simona Halep, Agnieszka Radwanska, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Madison Keys si Dominika Cibulkova. Dupa retragerea Serenei, s-a mai eliberat o pozitie, pentru calificare luptandu-se Johanna Konta, Carla Suarez Navarro si Svetlana Kuznetsova.

In 2014, la prima participare, Halep a ajuns pana in finala, fiind invinsa de Serena Williams. Anul trecut, Simona a fost eliminata din faza grupelor.

Turneul Campioanelor de la Singapore va avea loc in perioada 23-30 octombrie 2016. In Romania, competitia va fi in direct pe Digisport si Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro.

WTA i-a dedicat un video Simonei Halep, inainte de participarea la Turneul Campioanelor:

Simona Halep, in drum spre Singapore