Federatia Romana de Tenis a anuntat, luni, pe site-ul oficial, ca a propus Federatiei Internationale de Tenis ca intalnirea dintre Romania si Belgia (11-12 februarie 2017), din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, sa se desfasoare la Bucuresti, in Sala Polivalenta.

Echipa de Fed Cup a RomanieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Aceasta a fost propunerea noastra si suntem convinsi ca ea va fi acceptata", a declarat Razvan Itu, vicepresedintele FRT.

"Am ales Bucurestiul pentru ca am promis, si ne dorim, ca aceasta echipa a Romaniei sa joace in cat mai multe orase din tara, pentru a putea fi urmarita de cat mai multi fani. Ma bucur ca am gasit intelegere si sprijin la autoritatile locale pentru ca acest meci sa se desfasoare la Bucuresti, si vrem sa le multumim si pe aceasta cale", a mai spus Razvan Itu.

Reprezentatii ITF sunt asteptati saptamana viitoare in Romania, pentru a-si da acceptul ca Sala Polivalenta din Bucuresti sa gazduiasca intalnirea dintre Romania si Belgia.

Romania a retrogradat in al doilea esalon valoric dupa ce a fost invinsa la baraj de Germania, cu scorul de 4-1, in luna aprilie. Romania trebuie sa castige duelul din februarie 2017 cu Belgia pentru a juca din nou in play-off-ul Grupei Mondiale I. O noua infrangere anul viitor ar trimite Romania in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.