Serena Williams a anuntat, printr-un video postat pe site-ul oficial al WTA, ca nu va participa la Turneul Campioanelor de la Singapore, competitie care va avea loc in perioada 23-30 octombrie 2016. Numarul doi WTA nu a luat parte la intrecere nici la editia din 2015, ultima data cand Serena a jucat la Turneul Campioanelor fiind in 2014, atunci cand a invins-o in finala pe Simona Halep.

Serena Williams, la US OpenFoto: usopen.org

"A fost un sezon dificil pentru mine, din cauza accidentarii la umar, iar medicul meu a insistat asupra faptului ca trebuie sa raman acasa pentru a ma trata"- Serena Williams, intr-un video postat pe site-ul oficial al WTA.

"Obiectivul meu va fi acela de a reveni la Singapore in sezonul viitor", a completat fostul lider al ierarhiei WTA.

De la US Open (competitie unde a fost invinsa in semifinale de Karolina Pliskova), Serena Williams nu a mai disputat nicio partida oficiala. Dupa incheierea ultimului Grand Slam al anului, Serena a pierdut locul intai in ierarhia WTA in favoarea jucatoarei Angelique Kerber, din Germania.

In varsta de 35 de ani, Serena s-a accidentat la umar in luna iulie, ratand astfel participarea la Montreal si Cincinnati.

Nici in 2015 Serena Williams nu a participat la Turneul Campioanelor, competitie pe care a castigat-o ultima data in 2014, dupa o finala cu Simona Halep.

In acest an, Williams a disputat doar opt turnee, reusind sa castige doua trofee: la Roma si la Wimbledon - al 22-lea Grand Slam din cariera, performanta cu care a egalat-o pe Steffi Graf.

In saptamana trecuta, WTA a anuntat ca jucatoarele Madison Keys si Dominika Cibulkova s-au calificat si ele la Turneul Campioanelor. Erau deja calificate: Angelique Kerber, Simona Halep, Agnieszka Radwanska (campioana en-titre), Karolina Pliskova si Garbine Muguruza.

Dupa retragerea Serenei, s-a mai eliberat o pozitie, pentru calificare luptandu-se Johanna Konta, Carla Suarez Navarro si Svetlana Kuznetsova.