TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) i-a redus, marti, suspendarea Mariei Sharapova de la doi ani la 15 luni, motiv de mare bucurie pentru jucatoarea din Rusia. La aflarea vestii, "Masha" a scris pe pagina personala de Facebook: "Este una din cele mai fericite zile".

Maria SharapovaFoto: mariasharapova.com

"Este una din cele mai fericite zile din cariera mea. Voi putea relua tenisul In aprilie, deja numar zilele. Am sentimentul ca mi se luase ceva ce iubesc foarte mult si va fi foarte bine sa-l iau inapoi. Tenisul este pasiunea mea si imi lipseste. Numar zilele pana la revenirea pe teren" - Maria Sharapova, pe pagina personala de Facebook.

Dupa reducerea suspendarii in apel, "Masha" va putea reveni pe terenul de tenis pe 26 aprilie 2017, in loc de 26 ianuarie 2018. In aceste conditii, Maria va putea participa la al doilea Grand Slam al anului - Roland Garros. Sharapova a castigat de doua ori turneul de la Paris (ultima data in 2014, dupa o finala cu Simona Halep).

Pe 7 martie 2016, la Los Angeles, Maria Sharapova a anuntat ca a fost depistata pozitiv cu meldonium, substanta care devenise interzisa de la 1 ianuarie, anul curent.

''Sunt responsabila ca nu am stiut ca aceasta substanta, care se vinde la liber si pe care o utilizez de 10 ani, nu mai era autorizata. Insa, alte federatii (precum ITF) ar fi trebuit sa-si informeze mai bine sportivii de aceasta schimbare de regulament, in special in Europa de Est, unde Mildronatul (numele comercial al meldoniumului — n.r.) este in mod obisnuit consumat de milioane de persoane'', a conchis Sharapova, citata de Agerpres.