Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va anunta marti decizia privind apelul jucatoarei de tenis Maria Sarapova impotriva suspendarii pentru dopaj, potrivit Mediafax. Rusoaica Maria Sarapova, fost numar 1 mondial si castigatoare a cinci titluri de Mare Slem, a fost suspendata pentru 2 ani de catre Federatia Internationala de Tenis, dupa ce a fost testata pozitiv cu Meldonium in timpul Openului Australiei din acest an.

Sportiva in varsta de 29 de ani a precizat faptul ca nu stia ca Meldonium este interzis si nu a incercat sa foloseasca o substanta pentru imbunatatirea performantei sportive. "Am luat prima data substanta in 2006, am avut mai multe probleme de sanatate in acea perioada, aveam si un deficit de magneziu. In plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat sa iau substanta doar pentru ca ma mentinea sanatoasa", spunea Maria Sarapova in luna martie.

Meldoniumul este o substanta care a fost inclusa de Agentia Mondiala Antidoping pe lista medicamentelor interzise la inceputul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportivi, in special din Rusia, au fost testati pozitiv. Meldonium este un medicament anti-ischemic, care poate imbunatati rezistenta sportivilor, poate grabi recuperarea dupa exercitii, poate proteja impotriva stresului si stimula activitatea si functiile sistemului nervos.