Irina Camelia Begu (26 WTA) a parasit turneul "Premier Mandatory" de la Beijing (China Open) din runda inaugurala, jucatoarea noastra fiind eliminata de Garbine Muguruza (3 WTA si cap de serie numarul doi).

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Desi a castigat categoric primul set, scor 6-2, Irina nu a mai putut mentine ritmul, iar Garbine a revenit si a castigat urmatoarele doua seturi, scor 6-2, 6-3. Meciul a durat o ora si 48 de minute.

Pentru participarea la "China Open", Irina va primi 17.453 de dolari si 10 puncte WTA.

Tot sambata a fost eliminata si Monica Niculescu, insa numarul 49 WTA se afla in ultimul tur al calificarilor competitiei de la Beijing. Monica va primi 4.650 de dolari si 20 de puncte WTA.

Tot pe tabloul principal al turneului se afla si Simona Halep (5 WTA), sportiva nascuta la Constanta urmand sa o intalneasca pe Yanina Wickmayer, din Belgia, locul 59 WTA, in turul doi al turneului.

"China Open" este un turneu din categoria "Premier Mandatory" (ultimul al sezonului) si este dotat cu premii totale in valoare de $5.424.394. Competitia se desfasoara in complexul care a gazduit Jocurile Olimpice din 2008. Arena centrala are 15.000 de locuri si acoperis retractabil, iar in incinta se poate juca pe 11 terenuri. Intrecerea dispune de sistemul "Hawk-Eye". Ultima castigatoare a fost Garbine Muguruza, iar la dublu perechea Martina Hingis/Sania Mirza.