Deranjat de stilul imprevizibil al lui Gael Monfils, Novak Djokovic si-a rupt tricoul chiar inainte ca francezul sa isi adjudece setul al treilea. Frustrat, sarbul a jucat ultimul punct cu tricoul sfasiat, fara sa il schimbe. Intrebat la finalul meciului de ce a recurs la acest gest, liderul mondial a declarat, amuzat, ca si el isi pune aceeasi intrebare.

"Si eu imi pun aceeasi intrebare", a spus Novak Djokovic, razand. Uneori nu ai raspuns. Uneori se intampla cand esti nervos". Intrebat cum a depasit frustrarea, Djokovic a glumit: "Am luat alt tricou din geanta si deja m-am simtit mai bine".

"A fost un meci ciudat, asa cum se intampla deseori atunci cand joci impotriva lui Gael, un jucator extrem de imprevizibil. Am fost surprins de momentele in care doar incerca sa returneze mingile cat mai scurt cu putinta. Mi s-a parut necaracteristic si neobisnuit sa vad un jucator care are astfel de miscari si comportament in semifinalele unui Grand Slam", a declarat Djokovic la finalul partidei.

Novak Djokovic s-a calificat in finala US Open, dupa ce l-a invins in patru seturi pe Gael Monfils, scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-4. In ultimul act al competitiei, sarbul il va intalni pe elvetianul Stan Wawrinka, cap de serie numarul 3.

Statistica partidei Novak Djokovic vs Gael Monfils:

Asi: 1-11

Duble greseli: 7-11

Puncte castigate cu primul serviciu: 68%-62%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 53%-37%

Puncte castigate la fileu: 24/35(69%)- 20/35(57%)

Puncte de break castigate: 8/20(40%)-4/11(36%)

Lovituri castigatoare: 26-36

Erori nefortate: 27-52

Total puncte castigate: 121-96.