Simona Halep a revenit, vineri, in Romania dupa turneul de la US Open, unde a fost eliminata de Serena Williams in faza sferturilor de finala. Numarul 5 WTA a declarat ca "nu este o surpriza ca Serena a pierdut primul loc in clasamentul mondial", americanca fiind invinsa de Karolina Pliskova (11 WTA) in semifinale.

Simona Halep contra Serenei Williams, la US OpenFoto: usopen.org

"Am jucat cel mai bun tenis al meu! Am avut o sansa cu Serena, am fructificat-o, dar a doua nu a mai aparut. Nu ma asteptam ca ea sa piarda cu Pliskova, dar ma bucur pentru Pliskova si sper sa castige US Open. Nu este o surpriza ca Serena a pierdut primul loc, la cum a jucat Kerber, eu cred ca spre asta ne indreptam. Eu le-am invins pe amandoua, atat pe Pliskova, cat si pe Kerber, dar ele joaca acum finala, eu sunt acasa, asa ca trebuie sa mai progresez. Urmeaza o vacanta, iar apoi deplasarea lunga din Asia", a spus Simona Halep, conform Digi Sport.

Turneul de la Tokyo va fi urmatorul la care va participa Simona Halep, in perioada 19-25 septembrie.

Serena Williams a pierdut, in urma infrangerii cu Pliskova 6-2, 7-6 (5), prima pozitie din ierarhia WTA, noul lider urmand sa fie, de luni, Angelique Kerber, din Germania.

Serena Williams era liderul clasamentului WTA incepand din 18 februarie 2013. In total, Serena a petrecut 309 saptamani pe prima pozitie in lume.