Serena Williams a fost pusa la incercare de Simona Halep, romanca afisand un joc excelent in fata jucatoarei cu cele mai multe victorii in meciurile de Grand Slam. Intr-o partida in care liderul mondial a reusit 18 asi, replica Simonei din setul doi a fost pe masura. In setul decisiv, Halep a coborat nivelul si s-a recunoscut invinsa dupa doua ore si 14 minute, scor 6-2, 4-6, 6-3. Simona s-a declarat multumita de jocul sau, precizand ca a fost cel mai bun meci pe care l-a jucat vreodata impotriva Serenei.

Simona Halep, in meciul contra Serenei WilliamsFoto: usopen.org

Cel mai bun meci impotriva Serenei

"Cred ca a fost un meci bun. Am jucat bine, puteam si mai bine in acele momente cand am avut ocazia. Dar cred ca nivelul a fost ridicat. Sunt ok cu felul in care am luptat pana la final. Este acum ceva normal pentru mine, astfel ca este un lucru bun. Serena a jucat foarte bine. Este cea mai buna jucatoare, serviciul ei a fost ᅡuriasᅡ. A fost greu. Sunt putin trista, dar trebuie sa privesc la lucrurile pozitive, pentru ca sunt multe, si sa merg inainte. Acesta a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat vreodata impotriva Serenei. Am simtit ca sunt foarte aproape si am sanse sa castig", a spus Halep, conform site-ului WTA.

Halep a precizat ca este putin dezamagita. "Cred ca am jucat destul de bine, este un lucru bun si cred ca am jucat foarte bine, dar puteam mai bine in unele momente. Serena a facut o treaba foarte buna si de aceea este numarul 1. Sunt putin dezamagita ca nu am profitat de ocazii dar sunt si bucuroasa de felul in care am rezistat si am jucat. Sunt ok", a mentionat ea.

Simona Halep a spus ca se simte mai bine acum decat anul trecut, cand a fost eliminata la US Open in semifinale. "Ma simt categoric mai bine, am jucat mult mai bine decat anul trecut in semifinale. Am pierdut, dar am dat tot ce puteam", a adaugat romanca.

Simona Halep ramane cu o singura victorie bifata impotriva Serenei, in noua intalniri directe.

Serena Williams vs Simona Halep:

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena Williams

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena Williams

2014, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Simona Halep

2014, Turneul Campioanelor (finala): 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena Williams

2015, Cincinnati: 6-3, 7-6 pentru Serena Williams

2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena Williams

2016, US Open: 6-2, 4-6, 6-3 pentru Serena Williams.