Turneul de la US Open se apropie de final, in acest weekend urmand sa fie stabiliti invingatorii. La mii de kilometri departare, in muntii Elvetiei, liderul titlurilor de Grand Slam (17) petrece timpul alaturi de familie. Roger Federer face drumetii, se joaca impreuna cu copiii sai si verifica des scorurile din circuit. "Mi-ar fi placut sa fiu pe Arthur Ashe, imi lipseste zgomotul tribunei, ma doare ca nu pot participa", a precizat Fedex intr-un interviu pentru ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cum arata o zi din viata lui Federer acasa, in Elvetia

"Fac drumetii, petrec timp cu familia, iar prietenii raman peste noapte la noi. O zi normala ar putea fi definita astfel: sa muncesc probabil jumatate de zi (n.r. antrenamente), iar in restul zilei sa ma ocup de tratamentul pe care il urmez si de familie. Este foarte simplu, de fapt. Sa ma pregatesc jumatate din zi, este diferent, este ceva neobisnuit pentru mine", marturiseste Roger Federer, intr-un interviu pentru site-ul oficial al ATP.

E ciudat sa fie intr-un alt loc atunci cand se disputa US Open-ul...

"Este ciudat de aici, din Elvetia, sentimentul care ma incearca: eu stand in munti, in timp ce la New York se desfasoara US Open. Este evident ca simt ca ceva imi lipseste, iar acest lucru doare. In acelasi timp, sunt bine, sanatos si incerc sa ma bucur de fiecare moment petrecut alaturi de familie" - Roger Federer.

"Mi se intampla foarte des sa intru si sa verific scorurile. Sunt surprins chiar de cat de mult timp aloc rezultatelor" - Roger Federer.

Despre ceea ce intampla la US Open si la varful ierarhiei ATP

"Sa incepem prin faptul ca Novak (n.r. Djokovic) a reusit sa castige Roland Garros-ul. Fiind primul, este un rezultat imens pentru el. Ar fi fost ceva minunat pentru el si pentru tenis sa reuseasca Marele Slam (sa castige toate turneele intr-un an). Acest an ar fi fost cu adevarat special pentru Novak. Va fi foarte greu de invins de catre cineva la US Open, mai ales ca se simte foarte bine pe Arthur Ashe. Se joaca cel mai bun din cinci, desi sansele sa fie invins sunt destul de mici" - Roger Federer.

"Andy a crescut enorm in ultima perioada, iar rezultatele stau marturie. S-a impus la Queens, la Wimbledon, a disputat o finala la Cincinnati si a castigat aurul olimpic la Rio. A avut parte de momente foarte frumoase, a muncit mult pentru ele. Sper sa poata sa tina pasul cu Novak la US Open si chiar sa se apropie de lider in clasamentul ATP. Ar fi foarte bine pentru frumusetea sportului" - Roger Federer.

Despre starea sa actuala

Desi nu a inceput pana acum antrenamentele cu mingea, Federer este increzator ca poate sa revina in forta in 2017.

"Sunt pe drumul cel bun, nu am avut esecuri pana acum (n.r. in recuperare)", spune Fedex.

Fostul lider mondial a precizat ca muntele ii prieste, ii umple sufletul de bucurie si il ajuta sa se linisteasca. Roger a mai spus ca avea nevoie de aceasta pauza, iar ca timpul in care a stat departe de tenis il face sa isi doreasca si mai mult sa revina la inceputul anului viitor.

"Sunt foarte incantat sa ma aflu in munti, pretuiesc fiecare moment petrecut in zona natala. Este atat de frumos, parca nu ma mai satur. Simt ca ma incarc cu multa energie. Sau iau totul pas cu pas a fost foarte important pentru mine de-a lungul carierei. De asemenea, mereu am simtit nevoia sa fac un pas in spate, sa ies putin din lumea agitata din circuit. Cum timpul pe care mi l-am luat acum este mai mare ca oricand si revenirea va fi una mult asteptata" - Roger Federer.

Ii lipseste zgomotul tribunelor, il doare ca nu poate juca

"Normal ca mi-as fi dorit sa particip la US Open, iubesc sa joc pe Arthur Ashe. Mi-ar fi placut ca intotdeauna sa aud zgomotul tribunei. De asemenea, am petrecut momente incredibile alaturi de ceilalti jucatori la New York" - Roger Federer.

Elvetianul a anuntat ca va reveni in circuitul ATP la inceputul anului viitor, primul turneu major la care va participa urmand sa fie Australian Open (in luna ianuarie).

Campionul elvetian nu a mai evoluat intr-un meci oficial din semifinalele de la Wimbledon, acolo unde a fost invins in cinci seturi de Milos Raonic. Fedex a declarat forfait la Roland Garros din cauza unor probleme la spate. Pauza indelungata (va tine pana in luna ianuarie a lui 2017) a fost luata de Roger pentru a se recupera complet dupa operatia la genunchi suferita in luna februarie a acestui an.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Roger Federer 17

2 Pete Sampras, Rafael Nadal 14

3 Novak Djokovic 11 (este in carti pentru inca un US Open)

4 Andre Agassi 8 etc.

Imagini din muntii Elvetiei postate de Roger Federer pe contul personal de Facebook: