Jo-Wilfried Tsonga nu a reusit sa termine partida cu Novak Djokovic din sferturile de la US Open, francezul declarand forfait la scorul de 6-3, 6-2 in favoarea liderului mondial. Este al treilea jucator care abandoneza impotriva lui Nole in acest an la New York, dupa Jiri Vesely si Mikhail Youzhny. "Tot ce conteaza este ca sunt in semifinale", a precizat Novak.

Novak DjokovicFoto: usopen.org

Locul 11 ATP, Jo-Wilfried nu a reusit sa termine partida cu Novak, francezul fiind sacait de probleme la genunchiul stang.

"Nu am mai vazut un turneu precum acesta, cu trei abandonuri. Insa tot ce conteaza este ca sunt in semifinale", a punctat Novak Djokovic dupa abandonul lui Tsonga.

Pana in semifinale, Djokovic se poate lauda cu doar doua partide intregi: impotriva polonezului Jerzy Janowicz (victorie in patru seturi in turul I) si a britanicului Kyle Edmund (succes in optimi, in trei seturi).

Pentru un loc in marea finala, Nole se va duela cu Gael Monfils (12 ATP), francezul trecand in sferturi de compatriotul Lucas Pouille, locul 25 ATP, scor 6-4, 6-3, 6-3.

Se vor disputa:

Kei Nishikori (6) - Andy Murray (2)/ de la 20:30

Juan Martin Del Potro - Stan Wawrinka (3)/ de la 03:30.