Darren Cahill si Patrick Mouratoglou au participat la o emisiune unde au prefatat intalnirea dintre Simona Halep si Serena Williams, din sferturile de la US Open. Antrenorul australian a vorbit despre nivelul bun aratat de Simona in ultima perioada, despre meciul cu Serena, dar si despre faptul ca Halep arunca cu rachetele. "Este din Romania, iar ei au in interior", a precizat Cahill. De asemenea, Mouratoglou a vorbit despre slabiciunile jucatoarei noastre si despre cum va incerca Serena sa le speculeze.

Cahill si MouratoglouFoto: Captura YouTube

Meciul Simonei cu Serena va avea loc miercuri, la o ora care va fi anuntata de organizatori.

Simona Halep, inainte de o noua confruntare cu Serena Williams: "Fizic, ma simt destul de puternica sa o infrunt"

Cahill, despre parcursul de la US Open

"A avut parte de o tragere dificila la sorti (n.r. la US Open). Nu este deloc usor sa joci inca din optimi cu Suarez Navarro. Sa nu uitam ca era 5-5 la meciurile directe, iar Simona nu o invinsese intr-un Grand Slam. A incercat la US Open si ultima perioada sa fie cat de agresiva poate, sa controleze baseline-ul. Am fost de asemenea, in mare parte, multumit de modul cum a servit. Mai da din cand in cand cu racheta (rade). Sunt multumit de faptul ca se straduieste sa fie la 100% la fiecare punct, ceea ce e foarte bine. Este la un nivel ridicat al increderii in ultima perioada, in special dupa victoria de la Madrid, de pe zgura" - Darren Cahill.

Secretul jocului bun din ultimele luni

"Care ar fi secretul? Consistenta in antrenamente. Daca ceva nu merge pe teren, trebuie sa fii capabil sa gasesti rapid o alta solutie. Vorbim adesea despre Novak (n.r. Djokovic), Roger (n.r. Federer) si Andy (n.r. Murray). De ce? Pentru ca este foarte important sa privesti meciurile baietilor...Nici ei nu au mereu zile perfecte, nu-i asa? Iar daca ceva nu functioneaza, atunci se reorienteaza si gasesc o solutie.

Fata de acum ceva timp, Simona incearca sa iasa mai rapid din zona care nu merge si sa puna accent pe ceea ce functioneaza. A facut acest lucru si cu Navarro, dar si la alte meciuri de la US Open. Are insa nevoie ca totul sa functioneze in meciul cu Serena, de asta sunt sigur" - Darren Cahill.

Despre faptul ca Simona da cu racheta de pamant

"Cred ca intr-o lume perfecta, nu as fi de acord cu asa ceva. Adica, iti doresti ca jucatorul tau sa isi tina in frau, in interior, emotiile, dar este din Romania, iar ei au in interior.... Le place sa se exprime, mai ales Simonei. Obiectivul meu este urmatorul: ok, daca tu vrei sa te enervezi, este in regula, insa sa nu vad ca asta iti afecteaza jocul in urmatorele doua-trei sau patru puncte...La un moment dat, a fost o desfasurare de genul: a aruncat cu racheta, a servit in urmatorele cateva secunde si a facut o dubla greseala...Acum nu mai face acel lucru, sunt multumit de treaba asta si mai cred ca si-a gasit un ritm bun in ultima perioada. Vom avea insa nevoie cu siguranta de mai multe rachete (rade)" - Darren Cahill.

Patrick Mouratoglou, despre slabiciunile Simonei

"Simona traverseaza un moment foarte bun, are increderea la cote inalte si poate fi periculoasa. De asemenea, are o strategie desteapta. Nu este puternica, fiind o jucatoare mai scunda. Nu trimite puternic cum o face, de exemplu, Madison Keys. Deschide insa foarte bine unghiurile si sta aproape de baseline. Are un joc foarte bun de picioare. Are insa si cateva lovituri care pot fi speculate, cum ar fi serviciul. De asemenea, se misca foarte bine cand ataca si mai putin bine cand este in defensiva" - Patrick Mouratoglou.

Darren Cahill: "Serena nu este invincibila"

Desi o lauda si spune despre ea ca este "poate cea mai buna din istorie", Darren Cahill este de parere ca Serena Williams nu este invincibila.

"Serena este una dintre cele mai bune jucatoare din istoria tenisului, daca nu cea mai buna. A castigat deja 22 de Grand Slam-uri. Are cel mai bun serviciu din istoria tenisului feminin, iar la capitolul deplasare sta foarte bine. Atat forehand-ul cat si backhand-ul sunt arme foarte bune, iar la capitolul conditie fizica este incredibila. Simona trebuie sa joace cu adevarat bine. Serena nu este insa invincibila. Am putut vedea asta in meciurile din acest an. Simona se va inspira din meciurile pe care Serena le-a pierdut cu Muguruza si Kerber. Daca Angie si Garbine au putut, ea de ce nu ar putea?" - Darren Cahill.

Statistica meciurilor directe este clar de partea jucatoarei din SUA, Serena avand 7-1 in confruntarile cu Simona.

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena Williams

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena Williams

2014, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Simona Halep

2014, Turneul Campioanelor (finala): 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena Williams

2015, Cincinnati: 6-3, 7-6 pentru Serena Williams

2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena Williams.