​Simona Halep se afla in fata celui mai important test din ultima perioada, numarul 5 WTA urmand sa o intalneasca in sferturile de la US Open pe Serena Williams, liderul ierarhiei mondiale. Duelul de pe "Arthur Ashe" va fi intalnirea directa cu numarul noua, jucatoarea din SUA conducand cu un categoric 7-1. "Fizic, ma simt destul de puternica sa o infrunt. Este o provocare uriasa pentru mine", a punctat Halep, pentru site-ul oficial al competitiei de la New York.

Simona Halep vs Serena WilliamsFoto: usopen.org

"Provocarea mentala nu cred ca trebuie sa fie intr-atat de importanta, pentru ca este cea mai buna jucatoare din lume. Nu trebuie sa-mi fie teama sau sa am emotii, deoarece nu am nimic de pierdut. Este doar o uriasa provocare pentru mine. Doar voi incerca sa-mi fac jocul. Fizic, ma simt destul de puternica sa o infrunt, dar nu se stie niciodata. Loveste cu multa putere, astfel incat trebuie sa ma recuperez, sa fiu apta 100% turul urmator si sa dau tot ce pot" - Simona Halep, inainte de confruntarea cu Serena Williams.

"Am multe de invatat de la ea, este foarte ambitioasa si da totul pe teren pentru a castiga fiecare meci pe care il joaca. Daca nu voi fi agresiva, nu voi avea nicio sansa", a completat Simona.

Organizatorii vor anunta in cursul zilei de marti la ce ora va avea loc partida dintre Serena si Simona (miercuri se va juca). Cu siguranta, partida se va disputa pe "Arthur Ashe", fiind o confruntare foarte importanta.

Dupa victoria cu Yaroslava Shvedova (6-2, 6-3, dupa o ora si opt minute), Serena a ajuns la borna 308 victorii in istoria participarilor la Grand Slam-uri, performanta cu care l-a depasit pe fostul lider Roger Federer (307).

"Este un numar impresionant de victorii, nici nu stiu cand le-am facut (razand). Sunt foarte multumita cu performanta mea. De asemenea, ma face sa ma gandesc ca joc tenis de ceva timp" - Serena Williams, dupa victoria cu numarul 308 in competitiile de Grand Slam.

Statistica meciurilor directe este clar de partea jucatoarei din SUA, Serena avand 7-1 in confruntarile cu Simona.

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena Williams

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena Williams

2014, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Simona Halep

2014, Turneul Campioanelor (finala): 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena Williams

2015, Cincinnati: 6-3, 7-6 pentru Serena Williams

2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena Williams.