Desi s-a retras din proba de dublu mixt (acolo unde ar fi trebuit sa joace alaturi de Bethanie Mattek-Sands, Horia Tecau continua US Open-ul pe tabloul de dublu masculin (cu Jean-Julien Rojer), acolo unde s-a calificat in optimi. In aceeasi faza a competitiei de la New York a ajuns si Monica Niculescu, impreuna cu Vania King (dublu feminin).

Horia TecauFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Horia si Jean-Julien au trecut in turul doi, scor 6-2, 6-2, dupa 56 de minute, de perechea Mate Pavic/Michael Venus (Croaţia/Noua Zeelanda). In optimi, cei doi vor da peste dublul Robert Lindstedt/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Suedia/Pakistan).

Reamintim ca Tecau si Lindstedt au fost coechipieri timp de trei ani, perioada in care au castigat zece titluri ATP de dublu si au disputat trei finale consecutive la Wimbledon (toate pierdute). In 2015, Horia si Jean-Julien au ajuns pana in sferturile de la US Open.

Pe tabloul de dublu feminin, Monica Niculescu si Vania King (SUA) au reusit sa ajunga in optimi, dupa ce au castigat meciul cu gemenele ucrainene Liudmila si Nadia Kicenok. A fost 6-3, 6-1, dupa o ora si 19 minute.

In optimi insa, misiunea lor va fi foarte grea, urmand sa se dueleze cu dublul Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), cap de serie numarul 5.