Federatia Franceza de Tenis i-a suspendat provizoriu pe Benoit Paire, Caroline Garcia si Kristina Mladenovic, din cauza comportamentului lor pe durata Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, anunta Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa Olimpiada de la Rio, Comitetul Federatiei Franceze de Tenis s-a reunit pentru a discuta pe larg despre cazul jucatorilor care au incalcat regulile federatiei si care au adus prejudicii imaginii tenisului", a precizat FFT intr-un comunicat.

Benoit Paire, cap de serie numarul 16 la JO de la Rio, a fost invins in turul al doilea de italianul Fabio Fognini. Tenismenul in varsta de 27 de ani a fost dat afara din echipa olimpica a Frantei pentru ca a petrecut foarte mult timp in afara satului olimpic de la Rio.

Caroline Garcia si Kristina Mladenovic au fost suspendate pentru ca au criticat echipamentul primit de la federatia franceza.

Sportivele au declarat ca nu li s-a spus ca trebuie sa poarte echipament de aceeasi culoare pentru proba de dublu si au fost nevoite sa se schimbe cu putin timp inainte de inceperea primei runde, pe care au pierdut-o in fata japonezelor Misaki Doi si Eri Hozumi.

Caroline Garcia si Kristina Mladenovic, castigatoare ale probei de dublu feminin din cadrul turneului de la Roland Garros din luna iunie, sunt jucatoare cheie in echipa de Fed Cup a tarii care va juca in noiembrie finala contra Cehiei.

Forul francez a decis sa retraga "orice ajutor federal acestor jucatori", suspendati cu titlu provizoriu, decizia definitiva urmand sa fie luata la 24 septembrie.