US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se desfasoara in perioada 29 august - 11 septembrie. In primul tur al competitiei americane, Simona Halep o va intalni pe belgianca Kirsten Flipkens (68 WTA). Romania mai are inca cinci reprezentante pe tabloul principal.

Simona Halep, la MontrealFoto: rogerscup.com

Simona Halep s-a mai intalnit de patru ori cu belgianca, avand tot atatea victorii. Ultima data, Halep s-a impus la Cincinnati in 2014, scor 6-4, 6-2.

Jucatoarea nascuta la Constanta se afla pe jumatatea superioara a tabloului si ar putea sa se intalneasca cu Serena Williams, numarul 1 WTA, in sferturile de finala. Pana la posibila confruntare cu Serena, Halep va avea parte de urmatorul traseu: Gavrilova/Safarova, Babos si Vesnina/Suarez Navarro.

Irina Camelia Begu (22 WTA) va evolua in primul tur contra jucatoarei din Ucraina Lesia Tsurenko (80 WTA). Tsurenko a invins-o de doua ori pe Irina Begu, iar aceasta s-a impus o singura data.

Monica Niculescu (57 WTA) debuteaza la competitia americana impotriva cehoaicei Barbora Strycova (19 WTA). Scorul partidelor directe este in favoarea sportivei din Cehia, 4-3.

Daca va trece de Strycova, Niculescu ar putea juca in turul 2 cu Sorana Cîrstea, care incepe turneul contra unei jucatoare venite din calificari.

Patricia Maria Tig (129 WTA), o va infrunta in primul tur pe Laura Siegemund, din Germania, locul 28 WTA. Cele doua s-au mai intalnit o singura data, Tig fiind invinsa de Siegemund.

A sasea jucatoare din Romania calificata pe tabloul principal este Ana Bogdan, care a trecut de sportiva canadiana Francoise Abanda, locul 229 WTA, scor 6-2, 3-6, 6-2.