Jucatoarea de tenis Irina Begu (locul 24 in clasamentul mondial) a pierdut, miercuri, meciul cu sportiva suedeza Johanna Larsson (pozitia 67 WTA), scor 3-6, 6-4, 3-6, in primul tur al turneului Premier 5 de la Cincinnati, SUA, disputat pe hard si dotat cu premii de 2.503.250 de dolari, potrivit Mediafax.

Partida a durat o ora si 51 de minute. Begu a servit 5 asi, dar a comis 8 duble greseli, iar procentajul de reusita al primului serviciu a fost foarte bun, 76%. Deficientele au venit pe serviciul 2, cu doar 10 din 32 de puncte castigate. Romanca si-a cedat de patru ori serviciul si a izbutit doua break-uri.

Pana la aceasta confruntare, bilantul intalnirilor directe era egal, 1-1. Begu a castigat in sferturi la Seoul in 2015, iar Larsson s-a impus in primul tur la Australian Open in acest an.

Romanca nu repeta performanta din 2015 in turneul american, cand a ajuns in turul doi. Irina Begu (25 de ani) se afla la cea mai buna clasare din cariera, vine dupa un turneu castigat (la Florianopolis, pe hard) si o participare la Jocurile Olimpice de la Rio.

Johanna Larsson a acces pe tabloul principa din postura de lucky loser. In turul doi al competitiei de la Cincinnati, suedeza o va intalni pe Dominika Cibulkova (Slovacia, locul 11 WTA). Cibulkova nu a trecut niciodata de runda secunda la Cincinnati, dar vine dupa un sezon foarte bun pe iarba (trofeu la Eastbourne si sfert de finala la Wimbledon).

Pentru participarea in turneul american, romanca va primi un punct in clasamentul mondial si un cec in valoare de 12.205 de dolari.