Tenismenul Florin Mergea, medaliat cu argint alaturi de Horia Tecau in proba de dublu la Jocurile Olimpice, a scris sambata pe Facebook ca ar da toate trofeele din cariera pentru medalia de aur la Rio de Janeiro.

Horia Tecau si Florin Mergea, argint la JO de la RioFoto: Agerpres

"E 5 dimineata si nu am cum sa dorm. Daca as putea, as da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la mometul potrivit, pentru medalia de aur. Asa cum am spus si la interviuri, a fost cel mai greu si important meci din cariera mea si in acelasi timp este singurul meci dupa care am iesit si am spus: ....mult sau putin, nu stiu..... dar am dat tot. Am avut in fata un Rafa (n.r. - Nadal), care desi nu e la capacitatea de acum cativa ani, nu a gresit aproape deloc si ne-a facut mereu sa dam inca o lovitura in plus. Un Marc Lopez care are anul carierei si care mereu a jucat foarte bine alaturi de Nadal. Fara antrenament pe central si fara sa jucam in conditii favorabile stilului nostru, am dat tot si am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint, intr-un sport in care noi nu ar trebui sa existam", a scris Mergea, potrivit News.ro.

Tenismenul roman a precizat ca el si Horia Tecau au aratat tuturor ca pot juca la cel mai inalt nivel: "E adevarat, am intrat in istorie, dar pentru mine cel mai important lucru a fost experienta de a reprezenta Romania la cel mai mare eveniment de pe glob. Sa aduc o medalie Romaniei e un privilegiu si o onoare, pe care putini o cunosc si o simt cu adevarat asa cum am facut-o noi mereu. Impreuna cu Daiana (n.r. - sotia sa) am plecat de la zero absolut acum cinci ani si am trecut prin atat de multe ca nu mi-ar ajunge cateva carti daca ar fi sa povestim tot. Important, pentru noi, este ca am reusit sa ajungem aici, la Rio, sa va aducem o bucurie voua, romanilor, cei care ati stat cu sufletul la gura indiferent de ora si ne-ati sustinut si ati trimis sute si sute de mesaje. O sa ne facem timp zilele urmatoare sa va raspundem fiecaruia, pentru ca si noi va respectam la fel cum o faceti si voi. Cred ca impreuna cu Horia am aratat tuturor ceea ce putem face impreuna, la cel mai inalt nivel. In sfarsit am atins parte din potentialul nostru care a fost vizibil inca de la juniori".

Florin Mergea a multumit tuturor pentru sustinere si a felicitat echipa de handbal a Romaniei, care a invins Spania in faza grupelor: "As vrea sa multumesc in mod special echipei noastre: Andrei Pavel, Dragos Luscan, Razvan Itu, Federatiei Romane de Tenis si Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Vrem sa multumim direct delegatiei romane de aici de la Rio pentru sustinerea din tribune, atat sportivilor cat si oficialilor. Tuturor reprezentantilor media care au ragusit odata cu noi si care au stat la meciuri indiferent de ora. Ne-am simtit ca la noi acasa in toate meciurile si suportul lor s-a vazut in evolutiile noastre. Felicitari fetelor de la handbal pentru victoria de azi si bafta in continuare. Ati fost magistrale azi si toti am simtit prezenta voastra si a celelorlalti sportivi ai Romaniei care ne-au sustinut din tribuna. Asa se incheie primele noastre Jocuri Olimpice si nu ramanem decat cu un singur gand, acela de a aduce tara noastra pe cele mai inalte trepte ale sportului si de acum incolo".

Florin Mergea si Horia Tecau au adus, vineri noapte, a treia medalie pentru Romania la Jocurile Olimpice, dupa ce au obtinut argintul, fiind invinsi de Rafael Nadal si Marc Lopez in finala de dublu masculin cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4.

Aceasta este a treia medalia pentru Romania la JO, dupa aurul de la spada feminin si bronzul la haltere, obtinut de Gabriel Sincraian la categoria 85 de kilograme.