​Elvetianca Martina Hingis si indianca Sania Mirza, cele mai bune jucatoare de dublu din ultima perioada, au decis sa puna capat colaborarii lor dupa ce au suferit o cadere de forma, informeaza Reuters, citat de News.ro.

Martina Hingis si Sania MirzaFoto: Australian Open

"Dupa trei victorii la turnee de Grand Slam si dupa 11 titluri WTA cucerite impreuna, am decis de comun acord ca vom evolua alaturi de alte jucatoare in perioada ramasa din acest sezon", au anuntat cele doua sportive, intr-un comunicat.

Fosta ocupanta a locului 1 mondial la simplu, Hingis a inceput parteneriatul cu Mirza la editia de anul trecut a turneului de la Indian Wells. Ele au castigat 14 titluri impreuna, inclusiv Wimbledon, US Open si Australian Open.

Hingis si Mirza au obtinut 41 de victorii la rand, inainte de a pierde in sferturile de finala ale Qatar Open, in februarie, in fata rusoaicelor Daria Kasatkina/Elena Vesnina. De atunci, jucatoarele aflate pe primele doua pozitii ale ierarhiei WTA de dublu nu au mai castigat decat un trofeu, la Roma.

"Probabil ca, din cauza extraordinarelor rezultate obtinute in trecut, asteptarile nostre au fost foarte mari, dar, din nefericire, nu am mai inregistrat performantele pe care ni le-am dorit, in ultima perioada", au adaugat ele.

Hingis şi Mirza vor face din nou echipa la finala sezonului, Turneul Campioanelor de la Singapore, in luna octombrie