Juan Martin Del Potro a reusit una din cele mai mari surprize de la Jocurile Olimpice, argentinianul eliminandu-l in runda inaugurala pe Novak Djokovic. La putin timp dupa ce a parasit si competitia de dublu de la Rio de Janeiro, liderul clasamentului ATP a anuntat ca nu va participa la Masters-ul de la Cincinnati, urmatorul turneu la care va evolua fiind Grand Slam-ul de la US Open, informeaza ESPN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Turneul de la Cincinnati va debuta pe 14 august, iar Nole nu va lua parte. Este o decizie interesanta, tinand cont de faptul ca este singurul Masters pe care nu l-a castigat vreodata in cariera. In cazul in care s-ar fi impus pe taram american, sarbul ar fi devenit unicul jucator din circuit care a castigat cel putin o data toate turneele din categoria Masters.

De-a lungul timpului, Djokovic a disputat patru finale la Cincinnati, insa le-a pierdut pe toate.

US Open, competitie unde Nole este campionul en-titre, va incepe pe 29 august, la New York. Conform jurnalistilor de la ESPN, Djokovic vrea sa isi conserve energia si sa se pregateasca suplimentar pentru ultimul Grand Slam al anului competitional. In acest moment, jucatorul din Serbia are 12 titluri de GS, fiind la doar doua distanta de Rafael Nadal si Pete Sampras. Lider se mentine Roger Federer (cu 17). Elvetianul a anuntat ca nu va mai participa in acest an, urmand sa revina in circuitul ATP din 2017.

In clasamentul all-time al turneelor de Masters cucerite, Novak Djokovic se afla pe primul loc, cu 30 de victorii (in perioada 2007-2016).

1 Novak Djokovic 30

2 Rafael Nadal 28

3 Roger Federer 24

4 Ivan Lendl 22

5 John McEnroe 19 etc.

Citeste si:

Novak Djokovic, eliminat si la dublu - Melo si Soares (Brazilia), adversarii lui Tecau si Mergea in sferturile competitiei

Novak Djokovic, invins surprinzator de Juan Martin Del Potro - Nole ramane in continuare fara titlul olimpic