Simona Halep a castigat al treilea titlu din acest an, ajungand la 10 victorii consecutive, dupa ce a invins-o in finala de la Montreal pe americanca Madison Keys, scor 7-6 (2), 6-3). Halep a vorbit, intr-un interviu acordat pentru site-ul WTA, despre evolutia sa de la Montreal si a declarat ca a fost o saptamana extraordinara si si-a imbunatatit jocul in toate partile sale.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Halep a devenit prima jucatoare de la Martina Hingis, in 2000, care joaca ambele finale la Rogers Cup. Perechea Simona Halep/Monica Niculescu a pierdut in fata rusoaicelor Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, scor 3-6, 6-7 (5).

"A fost diferit deoarece nu sunt obisnuita sa joc dublu. Am fost putin obosita la final. Dublul m-a ajutat sa exersez returul si serviciul. Asta m-a ajutat la simplu. Am avut adversare dificile aici. A fost o saptamana extraordinara atat la simplu, cat si la dublu. Sunt moarta de oboseala, dar am cateva zile libere si voi fi din nou proaspata la Cincinnati", a declarat Simona Halep, citata de site-ul WTA.

Spera sa mai joace dublu alaturi de Monica Niculescu

Intrebata cum a fost sa joace impreuna cu Monica Niculescu, Halep a spus: "Nu e usor pentru ca ea este foarte motivata la fiecare minge, iar eu am fost un pic obosita. Dar este frumos pentru ca ne-am distrat, iar ea stie dublu. Este concentrata tot timpul, la fiecare secunda. A fost bine si sper ca vom mai juca impreuna la un turneu sau altul", a spus Halep.

Serviciul, principalul motiv de bucurie

Simona Halep a vorbit si despre jocul prestat la Montreal si s-a declarat multumita de serviciul pe care l-a avut: "Serviciul in primul rand. Apoi am lovit mingile destul de puternic si de bine. Am avut unghiuri bune, m-am miscat bine. Am alergat ca la un maraton. M-am simtit bine. Picioarele au fost puternice si nu am obosit in timpul meciurilor, iar asta este un mare plus. Cred ca totul a mers foarte bine pentru mine saptamana aceasta si mi-am imbunatatit mult jocul in toate partile sale."

Cel mai greu meci, finala cu Madison Keys

Simona a afirmat ca meciul cel mai dificil a fost cel din finala, cu americanca Madison Keys, pentru ca nu a putut avea un ritm de joc: ''A fost un meci imprevizibil, in care nu stiam la ce sa ma astept de la un punct la altul. Ma streseaza mult sa nu stiu ce am de facut la urmatorul punct. Sunt o persoana careia ii place sa stie ce are de facut. Si meciul cu Kerber a fost dificil, deoarece a trebuit sa alerg, dar fiecare meci a fost greu intr-un fel sau altul. Insa am reusit sa castig in fata unor adversare puternice, iar asta face sa fie cu atat mai special.''

Simona a spus ca ea cauta sa fie perfecta intotdeauna, iar uneori devine nervoasa, chiar si cand conduce pe tabela.

"Fizioterapeutul meu Dragos este nou in echipa si nu stie prea bine tenisul. L-a intrebat pe Darren in timpul unui meci in care aveam set si 5-0: . Nu stiu cum sa explic, deoarece se intampla. Vine din interior si devin frustrata ca am ratat o minge. Vreau perfectiunea intotdeauna. Stiu ca asta nu exista, dar o caut mereu. Nu stiu daca o sa aflu vreodata de ce fac asta, daca o sa reusesc, o sa ma schimb, pentru ca vreau cu adevarat sa schimb asta si sa fiu mai rabdatoare si pozitiva cu mine insami", a mai spus Simona.

Halep a precizat ca ii plac turneele pe hard din US Open Series, deoarece evolueaza bine pe suprafata rapida.

"Cred ca joc mai bine pe suprafata hard aici, in turneele US Open Series, deoarece terenurie sunt mai rapide si am inceput sa evoluez foarte bine pe aceasta suprafata. Ma simt mai increzatoare deoarece am avut bune rezultate anul trecut la toate turneele, asa ca abia astept competitia urmatoare si sunt increzatoare ca pot castiga cateva meciuri in plus. Trebuie doar sa fiu atenta cu corpul meu, sa ma odihnesc si sa ma recuperez, apoi sa muncesc din nou", a adaugat jucatoarea in varsta de 24 de ani.

Romanca a declarat ca are in fiecare an ca obiectiv participarea la Turneul Campioanelor. In clasamentul Road to Singapore, Simona Halep a urcat trei locuri si a ajuns pe 3.

''E un obiectiv in fiecare an sa merg la Singapore. Stiam la inceputul anului si chiar in prima jumatate a anului ca va fi dificil sa ma calific din nou. Acum cred ca sunt aproape. Va fi o experienta noua acolo. Sper sa fie mai bine ca anul trecut. Am amintiri frumoase din 2014. Imi place terenul de acolo, atmosfera. Trebuie sa imi fac treaba pana la Singapore si sa merg acolo, pentru ca e unul dintre obiectivele oricarei jucatoare.''

Simona a vorbit si despre meniul pe care l-a avut la Montreal: ''Am avut acelasi mic dejun in fiecare dimineata timp de zece zile la hotel. Omleta si un croasant cu ciocolata. La pranz, paste cu pui - foarte plictisitor. Seara am avut peste, un peste pe care in mod normal nu il mananc, dar saptamana asta am avut in fiecare zi. Iar la desert in fiecare seara prajitura cu branza.''

Halep va ramane in SUA pentru a se antrena inainte de turneul de la Cincinnati.

"Voi sta in SUA pentru a ma antrena. Voi incerca sa ma si relaxez un pic. Sunt obosita si imi trebuie mai multa energie sa merg mai departe, la urmatorul turneu. Nu merg acasa, deoarece este foarte departe si nu vreau sa schimb fusul orar. Va fi o calatorie lunga pentru mine, dar va fi frumoasa, pentru ca ma bucur mai mult de timpul meu liber acum in SUA", a mai spus Halep, numarul trei mondial.

Simona va avea patru zile libere, in care se va odihni, va merge la spa si la cumparaturi. Simona Halep a castigat un cec de 35.960 dolari pentru finala jucata la dublu alaturi de Monica Niculescu.

"Sunt buna la negocieri. Am obtinut deja patru zile libere. Darren mi-a spus ca imi pot lua chiar cinci, dar patru sunt ok. Dorm in primele doua, apoi merg la spa, la salonul de infrumuseţare, la unghii, totul. Imi place sa petrec ore acolo. Apoi o sa vizitez ceva in orasul in care voi fi si voi merge la cumparaturi, deoarece mi-am promis ca voi face cumparaturi din premiul de la dublu."