​Perechea Simona Halep/Monica Niculescu va infrunta cuplul Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numarul 4, in finala probei de dublu din cadrul turneului de la Montreal. Meciul va avea loc pe Terenul Central si este programat dupa ora 22:00 (ora Romaniei), dupa finala de simplu disputata de Simona Halep contra americancei Madison Keys. Partida va fi transmisa in direct la Dolce Sport 2.

Simona Halep si Monica Niculescu, la turneul de la MontrealFoto: rogerscup.com

Cele doua romance au invins in semifinale cuplul format din jucatoarele slovene Andreja Klepac si Katarina Srebotnik, cu scorul 6-2, 3-6, 10-6.

Simona Halep va evolua in premiera intr-o finala de dublu si pentru prima data in cariera va juca ambele finale ale unui turneu. De cealalta parte, Monica Niculescu are in palmares 6 titluri castigate la proba de dublu si alte 12 finale WTA disputate.

Pentru Monica Niculescu, finala de dublu de la Montreal este a doua in tot atatea saptamani. Saptamana trecuta, Niculescu a castigat proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Washington, alaturi de belgianca Yanina Wickmayer, dupa ce a trecut in finala de perechea japoneza formata din Shuko Aoyama/Risa Ozaki, in doua seturi 6-4, 6-3.

Turneele castigate de Monica Niculescu la proba de dublu: Budapesta (2009), Hobart (2012 si 2014), Shenzhen (2014 si 2016), Washington (2016).