Fostul tenisman Ilie Nastase, in prezent senator, a declarat marti ca sportul romanesc a fost lasat sa moara, precizand ca toti cei implicati trebuie sa se trezeasca si sa urmeze exemplul unor tari precum Spania sau Franta, anunta Agerpres.

"Intr-un acord national pentru sport trebuie trecut in primul rand un buget foarte mare. Pentru ca daca vom avea un buget foarte mare la sport, vom avea automat un buget mic la sanatate. Eu cred ca ne-ar trebui mai mult de trei miliarde de euro, ca sa avem si noi o tara sanatoasa. Am lasat sportul sa moara, trebuie sa ne uitam la Spania, la Franta, la cei care au investit mult in sport. De ce nu putem face si noi asta? Cine ne opreste? Noi pe noi, romanii pe romani. Haideti sa ne trezim", a spus fostul tenisman.

Senatorul propune de asemenea interzicerea cersetoriei de catre copii, el mentionand ca acestia ar putea fi indreptati catre sport. "Daca noi nu ne scoatem de pe strazi copiii care cersesc o sa avem mari probleme. Poate printre acesti copii care cersesc sunt multi posibili sportivi. Dar noi nu ii lasam sa devina sportivi, ii trimitem direct la cersit. Ma doare inima cand vad copii de 4 ani, 5 ani, care cersesc pe strada. Si ma doare pentru ca acel copil nu e nici francez, nici italian, nici american, e roman. Si noi acceptam aceasta situatie de ani si ani. Iar acesti copii nu cersesc doar in Romania, ci si in Franta si oriunde. Trebuie sa luam atitudine. Eu sunt senator, e un proiect de-al meu cu interzicerea minorilor sa cerseasca. In loc sa ii invatam de mici sa faca sport, noi ii ducem la cersit. Noi stricam pentru ca ii lasam sa faca treaba asta", a adaugat fostul tenisman.

Senatorul Ilie Nastase a fost prezent marti la forumul ''Sportul - disciplina cheie pentru dezvoltarea personala'', care a avut loc la Palatul Parlamentului. La eveniment au mai participat Vasile Dincu (viceprim-ministru), Mircea Dumitru (ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice), Elisabeta Lipa (ministrul Tineretului si Sportului), Gabriela Firea (primarul general al Capitalei), Alin Petrache (presedintele COSR), Camelia Potec (presedinta Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern), Nicu Vlad (presedintele Federatiei Romane de Haltere), George Cosac (presedintele Federatiei Romane de Tenis), dar si fosti mari sportivi precum Ion Tiriac sau Andreea Raducan.