Tenismanul elvetian Roger Federer (34 ani) a anuntat pe Facebook ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) si isi incheie prematur sezonul 2016 din cauza accidentarilor, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt extrem de dezamagit sa anunt ca nu voi putea reprezenta Elvetia la Jocurile Olimpice de la Rio si ca voi rata restul sezonului", afirma Federer in mesajul postat pe reteaua de socializare.

"Am luat in considerare toate optiunile dupa ce m-am consultat cu medicii si cu echipa mea si am decis sa pun capat sezonului 2016, deoarece am nevoie de o lunga recuperare in urma interventiei chirurgicale suferite la genunchi la inceputul anului", precizeaza elvetianul, aflat pe locul trei in clasamentul mondial.

Federer mentioneaza ca sfatul medicilor a fost ca daca intentioneaza sa mai joace in circuitul ATP inca vreo cativa ani, asa cum "veteranul" subliniaza ca vrea, atunci trebuie sa dea corpului si genunchilor timp sa se recupereze.

"Sunt la fel de motivat ca intotdeauna si intentionez sa imi adun toate energiile si sa revin in forta, sanatos si in forma pentru un tenis ofensiv in 2017", a conchis Federer, care are in palmares 17 titluri de Mare Slem.

Roger Federer a cucerit aurul olimpic la dublu la JO 2008, alaturi de Stanislas Wawrinka, si argintul la JO 2012, dupa o finala pierduta in fata lui Andy Murray.