Simona Halep, locul cinci in clasamentul mondial, a declarat inaintea turneului de la Montreal, unde va debuta impotriva sportivei australiene Daria Gavrilova, in turul secund, ca se simte ca acasa la competitia din Canada, unde anul trecut a ajuns pana in finala, pierzand in fata Belindei Bencic.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Ma simt foarte bine. Sunt pentru a treia oara la turneul de la Montreal si imi place aici deoarece e un teren asemanator cu cele din Europa, asa ca ma simt ca acasa. Vreau sa incep bine turneul, sa ma bucur de timpul petrecut aici si sa castig cateva meciuri. Ma simt pregatita pentru debutul turneului, insa am mai multe de pus la punct pentru sezonul de hard", a declarat Simona Halep intr-un interviu pentru WTA, potrivit Mediafax.

Sportiva originara din Constanta nu regreta neparticiparea la Jocurile Olimpice de la Rio, care vor debuta pe 5 august. Halep pune sanatatea pe primul loc.

"A fost foarte greu pentru mine sa iau decizia de a nu evolua la Jocurile Olimpice de la Rio, de aceea a venit atat de tarziu raspunsul meu. Stiu ca Jocurile Olimpice sunt importante pentru oricine si pentru tara, dar sanatatea mea este mai importanta decat orice, chiar si decat tenisul, tocmai de aceea am luat aceasta decizie si cred ca este cea mai buna", a mai spus Simona Halep.

Locul cinci in lume, sportiva de 24 de ani, isi doreste sa fie in cea mai buna forma la ultimul turneu de Mare Slem al anului, Openul Statelor Unite.

"Jocurile de la aceste turnee ma ajuta sa fiu in cea mai buna forma la US Open, dar fiecare turneu e important pentru a-mi recapata increderea in mine si in jocul meu. Exista si turneul de la Cincinnati, asa ca ma voi pregati foarte bine. Am nevoie de cat mai multe meciuri, de aceea joc si la dublu. Nu am inceput anul foarte bine, am avut ceva probleme de sanatate, dar acum sunt bine si pregatita sa-mi fac jocul", a incheiat Simona Halep.

Romanca se va intalni cu australianca Daria Gavrilova (locul 45 in clasamentul mondial) in turul secund de la Montreal.