Roger Federer a avut parte de un meci special in turul doi al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, elvetianul (castigator de sapte ori la Londra) invingandu-l pe Marcus Willis (6-0, 6-3, 6-4), instructorul de tenis care voia sa renunte la sportul alb in urma cu doar cateva luni.

Marcus Willis, alaturi de marele Roger FedererFoto: wimbledon.com

Dupa ce a trecut prin precalificari si calificari, Marcus a ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon, performanta pe care britanicul a caracterizat-o drept ireala. Lucrurile nu s-au oprit insa aici, Marcus reusind sa dea fata in fata cu Roger Federer, dupa ce a trecut surprinzator de Ricardas Berankis, locul 54 ATP, din Lituania, in primul tur.

Meciul de pe arena centrala a fost unul special, in care vedeta a fost Marcus si nu regele ierbii de la Londra, Roger Federer (Fedex s-a impus la Londra in anii 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 si 2012).

Dupa un prim set in care parca nu constientiza ce i se intampla (pierdut cu 6-0), Willis si-a propus sa castige un game in fata celui mai bun jucator din istorie pe iarba (cel putin pe iarba). Misiune indeplinita, in uralele tuturor celor prezenti.

A fost genul de film american in care personajul secundar ii ia uneori fata rolului principal in preferintele publicului, tocmai pentru ca zambeste la fiecare punct si incearca sa se bucure de fiecare secunda in care i-a fost adversar marelui Federer.

Marcus a cedat setul al doilea cu 6-3, iar in al treilea a mers cap la cap cu Roger pana la 4-4. Elvetianul s-a impus pana la urma cu 6-4, iar meciul l-a castigat dupa o ora si 25 de minute.

Pret de aproape o ora si jumatate, Willis a fost mai aplaudat si mai urmarit decat Federer, tocmai pentru ca a intruchipat perfect rolul omului de rand (nu pe cel al sportivului de performanta) care ajunge sa isi indeplineasca marele vis: sa joace pe terenul central de la Wimbledon impotriva lui Roger Federer.

"Marcus a reusit sa aduca o energie incredibila pe arena centrala, a fost ceva foarte placut" - Roger Federer, la finalul partidei cu Marcus Willis, locul 772 ATP.

"Sunt dezamagit ca am pierdut. Nu am jucat atat de bine pe cat o pot face, dar pot tine capul sus. Am avut cateva saptamani grozave. Voi continua sa fac ceea ce trebuie. Exista viata dupa Wimbledon si vreau sa mai am parte de astfel de experiente. Acum, cred ca merit o bere" - Marcus Willis.

Daca vrei sa afli povestea lui Marcus Willis, citeste: E vreo poveste mai frumoasă ca a lui? Marcus Willis, omul care pur și simplu te obligă să-l aplauzi. Un instructor de tenis care voia să renunțe la tenis la 25 de ani.

Vezi aici un schimb superb castigat de Marcus:

Vezi aici finalul partidei dintre Federer si Willis: