La sfarsitul meciului din primul tur de la Wimbledon cu Anna Schmiedlova, de care a trecut cu scorul de 6-4, 6-1, Simona Halep a declarat ca este ingrijorata de virusul Zika si ia in calcul varianta neprezentarii la Jocurile Olimpice din Brazilia, care se vor desfasura in perioada 5-21 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep (5 WTA) ar trebui sa evolueze pentru Romania la proba de simplu si proba de dublu mixt, insa sportiva a anuntat ca se va hotari daca va participa la Jocurile de la Rio dupa ce va discuta cu doctorii.

"Trebuie sa ma informez foarte bine in legatura cu acest virus. Am intrebat multi medici despre Zika si va trebui sa discut din nou cu doctori dupa acest turneu (n.r. - Wimbledon). Am auzit ca si daca nu esti insarcinata in momentul in care esti infectată cu virusul, atunci cand ramai insarcinata se va activa. Sunt foarte ingrijorata. Intentionez sa merg la Rio, dar trebuie sa ma asigur ca acolo este totul in regula si ca nu voi avea probleme. Atunci cand joc tenis sanatatea mea este cea mai importanta.

Virusul este periculos pentru femei si multi sportivi s-au retras de la Rio din acelasi motiv. Este o dilema reala cand in joc este sanatatea, astfel ca deocamdata nu pot spune nimic. Dupa acest turneu va trebui sa ma hotarasc. Voi fi dezamagita daca va trebui sa ma retrag, pentru ca imi place mult ceremonia si imi place cum este sa fiu acolo alaturi de toti romanii. Jocurile Olimpice sunt importante pentru tara mea, dar sanatatea mea este cea mai importanta. Trebuie sa am grija de corpul meu", a declarat Simona Halep - Digi Sport

Virusul Zika le provoaca adultilor doar simptomele unei gripe, insa bebelusii femeilor infectate cu acest virus pot suferi de microencefalie.