Jucatoarea rusa Maria Sharapova, fosta lidera mondiala, a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne un apel impotriva suspendarii sale, pentru o perioada de doi ani, din tenis, vizand fie ridicarea completa a interdictiei, fie reducerea acesteia, informeaza Reuters.

Maria SharapovaFoto: australianopen.com

Sharapova (29 de ani) a primit luna aceasta o suspendare de doi ani din partea Federatiei Internationale de Tenis (ITF), dupa ce a fost depistata pozitiv cu Meldonium la turneul Australian Open, la inceputul acestui an.

O decizie in acest caz este asteptata pana la 18 iulie, a anuntat marti intr-un comunicat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul la Lausanne (Elvetia).

Maria Sharapova, cea mai bine platita sportiva din lume, a socat lumea sportului cand a anuntat, in luna martie, ca a fost depistata pozitiv cu Meldonium, in urma analizarii unor probe biologice recoltate in timpul Openului Australiei, din ianuarie. Meldonium a fost introdus de Agentia Mondiala Antidoping pe lista substantelor interzise la 1 ianuarie 2016.

Rusoaica a declarat ca a utilizat substanta respectiva timp de 10 ani, din motive medicale, si a fost suspendata provizoriu de catre Federatia Internationala de Tenis (ITF) pana la solutionarea cazului. "Am luat prima data substanta in 2006, am avut mai multe probleme de sanatate in acea perioada, aveam si un deficit de magneziu. In plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat sa iau substanta doar pentru ca ma mentinea sanatoasa", afirma Maria Sharapova, in luna martie a acestui an.