In lipsa Simonei Halep (n.r. care a declarat forfait), Romania are o singura reprezentanta pe tabloul principal al turneului WTA de la Birmingham, competitie din categoria "Premier". Irina Camelia Begu (28 WTA) o va intalni in primul tur pe Belinda Bencic (Elvetia, 8 WTA si cap de serie numarul patru). Disputa va fi a patra pe Terenul 1, putand fi urmarita in direct pe Digisport 2. Intrecerea are loc pe iarba, fiind turneul pregatitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
  • Irina Camelia si Belinda nu s-au mai intalnit pana acum in circuitul WTA.

"Sunt foarte bine, sunt pregatita de sezonul de iarba, am avut un sezon extraordinar pe zgura si asta imi da incredere. Este o suprafata speciala si sper sa ma adaptez cat mai repede" - Irina Camelia Begu, pentru Digisport.

"Aegon Classic Birmingham" este o competitie din categoria "Premier", care se desfasoara in perioada 13-19 iunie 2016. Suprafata de joc este iarba, iar turneul este pregatitor pentru Wimbledon (al treilea Grand Slam al anului).

Competitia este dotata cu premii totale in valoare de $780.900. Ultima castigatoare este Angelique Kerber (6-7(5) 6-3 7-6(4) cu Karolina Pliskova).

In urma cu un de zile, Irina a parasit competitia in turul intai, fiind invinsa de Daniela Hantuchova, scor 4-6 7-6(10) 6-4. Principala favorita a competitiei este Agnieszka Radwanska (Polonia), in timp ce Belinda Bencic (adversara Irinei Begu) este cap de serie numarul patru.

Castigatoarea turneului va incasa $146,200 si 470 de puncte, in timp ce finalista va fi recompensata cu $77,850 si 305 puncte in clasamentul WTA.