Asociatia Tenisului Feminin (WTA) i-a acordat, vineri, Simonei Halep (locul 5 in clasamentul mondial) premiul pentru lovitura lunii mai, reusita in meciul disputat in compania Timeei Bacsiszky, in optimile turneului de la Madrid, noteaza Mediafax. In schimb, Simona a pierdut titlul de "Jucatoarea lunii mai".

HotNews.roFoto: Hotnews

Fanii au fost invitati sa voteze pe site-ul WTA cele mai frumoase lovituri ale lunii, iar Simona a fost preferata de 70% dintre fani. Lovitura Simonei Halep a fost urmata la mare distanta de executiile Irinei Begu (12%), Serenei Williams (7%), Garbinei Muguruza (6%) si Carlei Suarez Navarro (5%).

Schimbul dintre Halep si Bacsinszky a decurs dupa cum urmeaza: elvetianca a executat o scurta pe care Simona a returnat-o fara probleme, Timea a raspuns cu un passing bine plasat, pentru ca Halep sa reuseasca un voleu incredibil, de sub fileu, prin care a si inchis punctul. Schimburile spectaculoase au continuat, iar romanca a obtinut victoria in minimum de seturi, scor 6-2, 6-3.

In schimb, in votul pentru "Jucatoarea lunii mai", Simona Halep s-a clasat pe 2, dupa iberica Garbine Muguruza (locul 2 in clasamentul WTA), care a castigat primul ei titlu de Mare Slem din cariera, Openul Frantei de la Paris. Muguruza a invins-o pe Serena Williams (locul 1 WTA) in finala turneului pe zgura.

Garbine Muguruza a primit 70% dintre voturile fanilor, pe site-ul WTA. Simona Halep a obtinut 20%, in timp ce Serena Williams a inregistrat 10% dintre voturi.

Muguruza a fost prima jucatoare de tenis spaniola care a ajuns intr-o finala la Roland Garros din 2000 (dupa Conchita Martinez). Totodata, este primul titlu de Mare Slem pentru o iberica din 1998 (de la Arantxa Sanchez-Vicario).