Inainte de participarea la Wimbledon, Simona Halep va evolua la turneul Premier de la Birmingham. Aflata momentan pe locul 5 in ierarhia WTA, Halep a fost eliminata in 2015 in runda inaugurala a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

"M-am antrenat destul de intens saptamana asta, sunt pregatita, dar bineinteles ca o sa fie destul de greu sa ma adaptez. Dar merg cu incredere. O sa fie greu pentru ca este prima data pe iarba anul asta, o sa-mi fie greu cu adaptarea, dar trebuie sa merg sa joc la fel ca si cum as juca un turneu foarte important.

Anul trecut nu mi-a mers bine, dar sper ca anul asta sa fie bine. Am o stare mentala foarte buna, sunt relaxata, pozitiva, merg cu incredere, merg doar sa ma bucur si sa joc cat de bine pot. Ca orice turneu de Grand Slam, este un turneu special, incerc sa joc cat de bine pot, sa castig cat mai multe meciuri, dar este o presiune diferita" - Simona Halep, pentru DolceSport.

Turneul de la Birmingham (acolo unde Simona va fi cap de serie numarul trei) se va disputa saptamana viitoare, in timp ce Wimbledon-ul va avea loc in perioada 27 iunie-10 iulie 2016.