Serena Williams a devenit sportiva cu cele mai mari incasari de pe planeta, conform estimarilor Forbes. Dupa ce ani in sir a fost devansata de Maria Sharapova, numarul unu din clasamentul WTA a profitat de scandalul de dopaj in care este implicata rusoaica si a trecut pe prima pozitie.

Serena Williams, la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Invinsa sambata in finala de la Roland Garros de Garbine Muguruza, Serena a adunat in ultimele 12 luni aproximativ 28,9 milioane de dolari din primele de victorie si din contractele de publicitate.

De-a lungul carierei, Serena a adunat aproape 78 de milioane de dolari.

Dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium, Sharapova a pierdut mai multe contracte de sponsorizare cu Nike, American Express, Porsche si TAG Heuer, iar veniturile sale pe ultimele 12 luni au scazut cu aproximativ 8 milioane de dolari, ajungand pana la 21,9 milioane de dolari.

Suspendata provizoriu din circuitul WTA, Maria Sharapova a ocupat timp de 11 ani la rand primul loc in ierarhia realizata de Forbes.

Pe locul trei in clasamentul incasarilor se afla Ronda Rousey (SUA - star MMA: 14 milioane de dolari), iar pe patru Danica Patrick (SUA - pilot in Nascar: 13.9 milioane de dolari).