David Ferrer, jucator clasat pe locul 11 in ierarhia ATP, s-a declarat extrem de dezamagit de conditiile in care se desfasoara turneul de la Roland Garros. Ion Tiriac a declarat ca incearca de 20 de ani sa ii convinga pe organizatorii de la Roland Garros sa monteze un acoperis pe terenul central, potrivit Mediafax.

David Ferrer, dezamagitFoto:

Imediat dupa ce a fost scos din concurs de cehul Thomas Berdych, spaniolul David Ferrer a lansat acuzatii catre organizatorii turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

"Conditiile de joc au fost nefavorabile. Am fost norocosi ca nu ne-am accidentat. Roland Garros este singurul turneu care nu a evoluat. Este incredibil ca acest turneu nu are cel putin doua terenuri acoperite. Este ridicol", a declarat David Ferrer.

Afirmatia jucatorului spaniol David Ferrer vine la doar o zi dupa ce si Ion Tiriac a declarat ca organizarea turneului de la Roland Garros lasa de dorit.

"De 20 de ani vorbesc cu ei sa construiasca un acoperis. La Madrid m-au ascultat si acolo avem ceea ce restul lumii nu are. Este o chestie in Franta care se numeste democratie. Guvernul spune da, orasul spune da, Federatia Franceza de Tenis are multi bani, insa sunt altii care spun nu. Nu stiu de ce francezii sunt sunt considerati cei mai democratici din lumea asta. Pierderile zilnice sunt de 100 de milioane de dolari. Din publicitate, transmisiuni tv. Ce le vor spune ei celor 210 tari care transmit evenimentul? Ca a plouat? Vor starni rasete", a declarat Ion Tiriac pentru site-ul tennisworlditalia.com.

Dintre cele 4 mari turnee de Grand Slam, turneul de la Roland Garros ofera in 2016 cele mai mici premii, 29,5 milioane dolari. US Open ofera 42,3 milioane dolari, Wimbledon 42,2 milioane dolari, iar la Australian Open s-au acordat premii in valoare de 31 de milioane de dolari.