Tot mai multi jucatori s-au aratat intrigati de faptul ca au fost nevoiti sa joace pe ploaie si pe terenuri ude la Roland Garros, organizatorii fiind aspru criticati pentru acest lucru. Agnieszka Radwanska a fost in "capul listei", sportiva din Polonia lansand acuze grave la adresa francezilor. "Sunt surprinsa si furioasa ca a trebuit sa joc pe ploaie. Nu este un turneu de 10.000 de dolari." David Goffin si Ernests Gulbis au refuzat sa evolueze in aceste conditii, parasind terenul de joc, desi nu primisera aprobare pentru acest lucru.

Ploaie la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Nu doar Simona Halep s-a declarat nemultumita de conditiile in care a evoluat la turneul de Grand Slam de la Paris. Decizia organizatorilor de la Roland Garros de a continua partidele, desi suprafata de joc era uda, i-a nemultumit pe mai multi jucatori, care au reactionat si au le-au adus critici dure.

Numarul 2 mondial, Agnieszka Radwanska a fost eliminata in optimile de finala ale turneului de la Roland Garros, dupa ce a fost invinsa in trei seturi, scor 2-6, 6-3, 6-3, de bulgaroaica Tsvetana Pironkova (102 WTA). Jucatoarea din Polonia i-a criticat pe organizatori la conferinta de presa de la finalul meciului, dupa ce jocul impotriva bulgaroaicei s-a intrerupt de mai multe ori din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Duminica, meciul s-a oprit intr-un moment favorabil pentru sportiva poloneza, Radwanska conducand cu scorul de 6-2, 3-0. Initial, partida trebuia sa fie reluata luni, dar a fost amanata pentru marti, cand a fost inca o data intrerupta din cauza ploii.

''Sunt surprinsa si furioasa ca a trebuit sa joc pe ploaie. Nu este un turneu de 10.000 (dolari premii — n.r.), este un turneu de Mare Slem. Cum putem fi pusi sa jucam pe ploaie? Eu nu pot sa joc in asemenea conditii'', a declarat Agnieszka Radwanska, favorita numarul doi.

''Cred ca lor nu le pasa cu adevarat ce credem noi. Cred ca lor le pasa de alte lucruri. Eu am fost operata la mana acum cativa ani si pentru mine sa joc cu aceste mingi si pe un astfel de teren este de-a dreptul imposibil. Mingile devin foarte grele dupa doua sau trei lovituri. Este ai alunecos. Totul este mult prea dur si asta te afecteaza ghem dupa ghem'', a adaugat poloneza.

Desi au fost obligati de organizatori sa continue, David Goffin și Ernests Gulbis au ales sa nu mai continue partida de marti, din optimile de finala ale competitiei pariziene si au parasit terenul. Si Dominic Thiem a parasit arena in timpul meciului cu Marcel Granollers Pujol.

Si fostul marele tenismen roman, Ion Tiriac i-a criticat pe organizatorii de la Roland Garros.

"De 20 de ani vorbesc cu ei pentru a face un teren acoperit. La Madrid m-au ascultat si avem ceea ce restul lumii nu are (n.r. trei terenuri acoperite). Exista un lucru in aceasta tara care se numeste democratie. Guvernul zice ca da, oraul ca da, Federatia franceza are suficienti bani, dar altii nu sunt de acord. Nu stiu de ce francezii sunt considerati cei mai democratici din lume.

Pentru acest turneu, Parisul incaseaza cel putin 400 de milioane de euro direct.Despre ce vorbim? Cu exceptia Turului Frantei, nu exista o alta competitie la fel de importanta precum Roland Garros.

Pierderile suferite acum vor fi in jur de 100 de milioane cu sigurantt. Din publicitate, din televiziune...ce vor spune 210 tari? Ca ploua?", a declarat Ion Tiriac pentru Tennis World Italia.