Simona Halep (cap de serie 6) a jucat duminica seara in optimile Grand Slam-ului de la Roland Garros cu australianca Samantha Stosur (cap de serie 21) doar pana la scorul de 5-3 pentru romanca, meciul fiind intrerupt de ploaie si urmand sa se reia luni, de la ora 12.00, pe Terenul 1.

Simona Halep, pe zgura de la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Aceasta prima parte a meciului a fost LIVETEXT pe HotNews, cum va fi luni si restul partidei:

Incepe insa sa ploua la Paris, arbitrul de scaun hotaraste sa intrerupa partida. Cand va reveni, Stosur va servi pentru a ramane in primul set.

5-3 Un as si o eroare nefortata a Samanthei duc scorul la 30 zero, dar in punctul urmator greseste cand face pasul in fata si trimite in fileu. Retur lung si reverul in lung e afara, 30 egal. Stosur raspunde extraordinar la un slice in unghi, iar la punctul urmator SImona prinde tusa laterala si scapa de break. Cel mai spectaculos punct al meciului, cu aproape toate felurile de lovituri e castigat de Simona, care isi consolideaza breakul.

4-3 Simona incepe inspirat si la retur, o prinde de doua ori pe contre-pied si e 0-30. Ii trimite apoi o minge la nivelul umarului, Samantha o trimite foarte departe de linie, trei mingi de break legate. Incearca un retur agresiv cu reverul, dar mingea e in plasa. Apoi pierde un schimb, tot pe backhand, dar cu mingi inalte. Pana la urma are destul timp sa se aseze in colt cat sa plezneasca mingea cu dreapta in lung de linie si e break.

3-3 Halep este calma, foloseste reteta insistentei pe rever si inchide daca poate tot cu backhand-ul, in lung, pe locul lasat liber- 40-0. Un serviciu doi prost si nici nu apuca sa miste la un retur excelent, apoi trimite reverul in cros afara. La a treia minge de game trimite dincolo de linie cand schimba partea. Urmeaza o minge spectaculoasa,castigata de Stosur, care rateaza breakul scapand dreapta afara. Forehand ratat de jucatoarea noastra, inca o sansa de break, pierduta insa. Samantha o alearga pana face iar punct. Doua puncte construite cu rabdare, ultimul extrem de frumos ii aduc pana la urma gameul.

2-3 Simona cauta sa o preseze pe backhand in cross si ii reuseste, apoi scoate o scurta si se face 15-30. Halep construieste frumos un punct dar greseste prea usor cand gaseste ocazia sa vina spre fileu. Inca o avansare la fileu, dar este pasata usor in lung de linie., 40-30. O tine iar in colt cu backhandul si cand schimba directia e minge castigatoare, 40 egal. Dubla greseala Stosur, dar apoi serviciul este returnat in plasa. gameul se prelungeste, australianca incearca sa obtina un cat mai mare avantaj din serviciu si mai face o dubla. Continua sa loveasca la limita si iese cu bine din game

2-2 Australianca loveste agresiv, cautand momente pentrumingi decisive, dar nu ii ies toate. Simona ramane cu calm intr-un schimb mailung, desfasurat la 40-30, si pana la urma Samantha greseste

1-2 Stosur incearca sa serveasca agresiv, vine si la fileu daca ii reuseste, face rapid 40-0. Simona scapa un backhand afara si pierde la zero.

1-1 Simona isi incepe bine gameul de serviciu cu doua puncte facute usor, australianca apasa insa apoi pe retururi si este 30 egal. Urmeaza un schimb lung, in care Halep are rabdare pana cand poate face un pas in fata si loveste decisiv. Apoi stosur o plimba din colt in colt pana anuleaza mingea de game. Pana la urma romanca isi face serviciul, australianca a scapat un rever in aut

0-1 Samantha Stosur a inceput bine si si-a facut serviciul, Simona a facut doar un punct la retur.