Jucatoarea romana de tenis Irina Begu (locul 28 in clasamentul mondial) a castigat, luni, meciul cu sportiva americana Bethanie Mattek-Sands (pozitia 86 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-3, in primul tur al turneului de Mare Slem de la Roland Garros, disputat pe zgura si dotat cu premii totale de 12.032.000 euro, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a durat doua ore si noua minute. Pe durata meciului, Begu a servit 3 asi si a comis 3 duble greseli. Romanca a castigat 64% dintre punctele jucate cu primul serviciu si 71% dintre cele cu serviciul 2. Irina si-a pierdut de doua ori serviciul, dar a reusit 5 break-uri.

Begu a reusit mai multe mingi direct castigatoare decat Mattek-Sands, 33, comparativ cu 30. Totodata, romanca a avut mai putine erori nefortate, 28, fata de cele 31 ale americancei.

In urma acestui rezultat, bilantul intalnirilor directe a devenit 5-0 pentru Irina Begu. Romanca s-a impus in 2015 tot in primul tur la Paris, dar in minimum de seturi (6-4, 7-6).

Pentru accederea in turul secund la Openul Frantei, Irina Begu si-a asigurat 10 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 30.000 de euro.

In turul doi la Roland Garros, Irina (25 de ani) o va intalni pe Coco Vandeweghe (SUA, locul 43 in clasamentul WTA). Vandeweghe (24 de ani) a trecut in primul tur de britanica Naomi Broady (79 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-3. Va fi prima confruntare directa dintre romanca si americanca. Coco Vandeweghe este o specialista a suprafetelor rapide si a disputat doar trei meciuri pe zgura in acest an.

Irina Begu a atins cel putin sferturile de finala la ultimele trei turnee importante la care a evoluat, Charleston, Madrid si Roma, iar acest lucru i-a conferit statutul de cap de serie la Roland Garros. In 2015, Begu s-a oprit in turul 3 la Openul Frantei.