Roger Federer, locul 3 ATP, a anuntat joi ca nu va participa la turneul de Mare Slem de la Roland Garros, intrucat nu este recuperat 100% si nu vrea sa isi asume riscuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Regret sa anunt ca am decis sa nu joc in editia de anul acesta a Open-ului francez. Am facut progrese constante cu forma mea fizica, insa nu sunt inca la 100% si simt ca as putea sa imi asum riscuri inutile daca joc (la Roland Garros) inainte sa fiu cu adevarat pregatit.

Aceasta decizie nu a fost usor de luat, dar am facut-o pentru a ma asigura ca pot sa joc in restul sezonului si pentru a putea sa imi extind cariera.

Raman la fel de motivat si de entuziast ca intotdeauna si planul meu este sa ating cea mai buna forma fizica inainte de a reveni in circuit pentru sezonul de iarba" a scris Federer pe pagina sa de Facebook.

"Imi pare rau pentru fanii mei din Paris, insa astept cu nerabdare sa revin la Roland Garros in 2017" incheie elvetianul.

La editia din 2015 a open-ului francez, Federer a ajuns pana in faza sferturilor, cand a fost eliminat de compatriotul sau Stanislas Wawrinka, cel care a castigat turneul.

Federer s-a operat la genunchi dupa Australian Open pentru o ruptura de menisc. Dupa recuperare, el s-a retras de la turneul de la Madrid, acuzand dureri la spate.

Fostul numar unu mondial are un singur titlu la Roland Garros, in 2009.