Tenismenul britanic Andy Murray (locul 3 in clasamentul mondial) a castigat, duminica seara, meciul cu sportivul sarb Novak Djokovic (pozitia 1 ATP), scor 6-3, 6-3, in finala turneului ATP Masters 1000 de la Roma, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 4.300.755 euro, informeaza Mediafax. Partida a durat o ora si 35 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru performanta reusita la Roma, Andy Murray va primi 1000 de puncte in clasamentul ATP si un cec in valoare de 717.315 de euro. Lui Djokovic ii revin 600 de puncte ATP si un premiu de 351.715 de euro.

Djokovic pierduse doar una din ultimele 13 intalniri directe cu Murray, dar britanicul a etalat un joc foarte bun si a profitat de oboseala acumulata de sarb in semifinala de sambata seara, care a durat trei ore. Bilantul intalnirilor directe devine 23-10 in favoarea lui Djokovic.

"Este greu cand joci un meci noaptea si apoi trebuie sa revii pe teren in ziua urmatoare, dar il felicit pe Novak", a declarat Murray dupa meci, recunoscand cerintele fizice ridicate cu care s-a confruntat adversarul sau.

Andy a celebrat totodata duminica implinirea varstei de 29 de ani si si-a luat revansa in fata lui Novak pentru finala Masters-ului de la Madrid, pierdut in trei seturi, acum o saptamana.

Murray este primul castigator britanic al turneului de la Foro Italico din 1931, cand George Patrick Hughes l-a invins pe Henri Cochet. Totodata, este al 12-lea titlu de Masters Series pentru Andy si al doilea pe zgura, dupa succesul de la Madrid din 2015, in finala cu Rafael Nadal.

Djokovic ramane cu patru titluri la Roma, in timp ce Murray castiga pentru prima data turneul de Masters Series din Italia. Totodata, este al treilea titlu pe zgura pentru britanic in ultimele doua sezoane, iar Andy este cotat printre favoritii la castigarea turneului de Mare Slem al Frantei, Roland Garros, care incepe intr-o saptamana.