Perechea formata din tenismanul roman Florin Mergea si indianul Rohan Bopanna s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro, dupa ce a trecut de cuplul Pablo Cuevas (Uruguay)/Marcel Granollers (Spania), cu 6-7 (4), 6-4, 10-4, potrivit Agerpres.

Mergea si Bopanna, capi de serie numarul 6 si detinatorii titlului la Madrid, s-au impus dupa o ora si 29 de minute, luandu-si revansa dupa esecul suferit anula acesta la Miami in primul tur, cu 6-2, 4-6, 4-10.

La Madrid, in supertiebreak, adversarii au condus cu 2-0, dar Mergea si partenerul sau au reusit sapte puncte consecutive, castigand in cele din urma cu 10-4.

Cuplul romano-indian si-a asigurat un cec de 35.630 euro si 180 de puncte ATP, iar in sferturi va juca impotriva perechii Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), victorioasa in fata favoritilor numarul doi, Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia).

In sferturi s-a calificat joi si perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer, cap de serie numarul trei, dupa 6-4, 6-4 de cuplul Thomaz Bellucci (Brazilia)/Leonardo Mayer (Argentina). Urmatorii adversari vor fi Alexander Peya (Austria) si Nenad Zimonjic (Serbia), capi de serie numarul 7.